A Banco Popolare kivonul Magyarországról

A Banco Popolare és a Magnet Magyar Közösségi Bank kedden aláírta azt a szerződést, amely szerint az olasz bank a magyar érdekeltségét a Magnet Banknak adja el - áll a Banco Popolare közleményében.


A Magnet Bank veszi meg az olasz Banco Popolare magyar érdekeltségeit. A tranzakció összhangban áll az olasz bank stratégiai céljával, amely szerint az olaszországi működésükre koncentrálnak a jövőben. A Magnet Bank pozíciója jelentősen erősödik a lépéssel a magyar piacon.

Egy olasz bank kivonul Magyarországról


A felvásárlási összeg fél millió euróra tehető és nagyrészt készpénzben kerül kifizetésre. Az ügylet nem lesz jelentős hatással a Banco Popolare konszolidált mérlegére. A Banco Popolare Hungaryt a Banco Popolare 2007-ben vásárolta fel. A BP Hungary eszközeinek értéke 2012-ben 133 millió euróra rúgott, 10 fiókkal működött és 145 dolgozót foglalkoztatott.

Egy olasz bank kivonul Magyarországról


A Magnet Bank 18 évre visszanyúló történelme során a fenntartható és társadalmilag felelős bankolásra fektetette a hangsúlyt. A KPMG mint pénzügyi tanácsadó, Clifford Chance mint a Banco Popolare jogi tanácsadója, Mezei Róbert pedig a Magnet Bank jogi tanácsadójaként működött közre az ügylet megkötésében.