Cafetéria 2013-2014 Cafetéria -év végi cafeteria juttatások

A 2013-as cafeteria juttatások terhei 16 % szja és 14 % EHO-ra változnak, ami azt jelenti, hogy 100 Ft béren kívüli juttatás a 2012-es 131 forintról 136 forintra nő a munkáltatónak.
Az önkéntes pénztári juttatások idei adómentes megoldását (nem munkáltatói hozzájárulás) 2013-tól 27 % eho terheli.

Ugyanakkor ez nem befolyásolja azokat a lehetőségeket, amelyeket még 2012-ben igénybe kell vennie.

Ismeri és alkalmazza azt a cafeteria juttatási lehetőséget ami 1.000 Ft költségből 1.000 Ft nettót jelent a munkavállalónál? (Elkölthető forintban.)
Jön az év vége! Jutalom, prémium, bonusz a bérnél 40 %-kal olcsóbban, vagy adómentesen!
Még az idén több millió forintot adhat a cégtulajdonosoknak, cégvezetőknek önkéntes pénztárba adómentesen, ha nem a munkáltatói hozzájárulást választja. Jövőre 27 % eho terheli, így az idén még ki kell használni.
Önnek is alkalmaznia kell!

A 2014-as lehetőségeket és a 2013 év végén javasolt cafeteria megoldásokat is elmondom Önnek


A cafeteria elemek megjelenése és terjedése erősen megosztotta a szakmai köröket. Míg megszűnését az érintett vállalkozások (éttermek, vendéglátóhelyek, stb.) aggódva figyelik, mások szerint a cafeteria eltűnésével annak erős piactorzító hatása is megszűnik. A KSH adatait vizsgálva szembetűnő, hogy az üdülési csekk bevezetését követő évben a belföldi turisták által fizetett szállásköltség 17,7 százalékkal, a következő évben már 20,4 százalékkal drágult, azaz háromszorta, négyszerte nagyobb ütemben, mint a külföldi turisták által igénybe vett szálláshelyek ára, amely csak 5,4, illetve 6,29 százalékkal emelkedett. Ez egyértelműen az üdülési csekk árfelhajtó hatásával magyarázható. Csak idén augusztus végéig 7,3 milliárd forint értékben használtak fel üdülési csekket és SZÉP kártyát a magyar belföldi turisták. Az üdülési csekk bevezetés óta a belföldi férőhelyek száma 20,5 százalékkal nőtt, főleg a fokozódó belföldi kereslet hatására.

 

A tervbe vett jogszabály-módosítások megkímélték egyelőre a cégek által fizetett élet- és baleset-biztosításokat, ezeket a szolgáltatásokat még nulla százalékos teher terheli, az unit linked biztosítások viszont átkerültek a sima cafeteria elemek közé. Arról, hogy vajon megéri-e az egészségbiztosítás, itt írtunk. Ha Ön már tudja, hogyan érinti a munkavállalókat az Ön cégénél a változás, írja meg nekünk a kommentekben.