Trafik-lista, kereső: Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája

Csupán 4242 nemzeti dohányboltot tartalmaz a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. honlapján közzétett dohányboltkereső, holott mintegy 5400 dohánykoncessziót osztottak ki a március közepén zárult trafikpályázaton. A keresőben legtöbb településnél egy felirat jelzi: az adatok még feltöltés alatt vannak. A trafik-kereső folyamatosan bővül majd.

Az NDN kommunikációs osztályán mindezt technikai okokkal magyarázták: a Google maps ugyanis számos címet "nem ismer fel, így metróállomásokon vagy aluljárókban lévő nemzeti dohánytrafikoknál nem tudja beazonosítani a helyet" – mondták el arról, miért van ezerrel kevesebb bolt a vártnál. 

Hogy ténylegesen hány dohánybolt nyílt ki hétfővel, a cégnél nem tudták megmondani. Munkatársaik most ellenőrzik, hogy mind a 5297 trafik, ahol vállalták a július elsejei nyitást, elkezdett-e cigarettát árusítani a mai napon.

Amennyiben azt találják, hogy a vállalkozó nem tett eleget a vállalásnak – melyre a trafikpályázaton 25 pont járt a 120 -ból – úgy az NDN egy 15 napos türelmi időt ad, hogy nyissa ki az üzletét. Amennyiben ennek két héten belül nem tesz eleget, akkor elveszíti a koncessziós jogot. Azonban eltúlzott szigorra nem számíthatnak a nemzeti trafikosok: "ez egy türelmi időszak, ami alatt igyekszünk segíteni boltosoknak, hogy elindulhasson az üzletük" – fogalmaztak a társaságnál.

A lista frissítésének dátuma: 2013. július 05.

A vámhatósági engedéllyel rendelkezők listája a mellékletből letölthető.

Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok