Online-Pénztárgép-Árak: online kasszák beépített SIM-chipjei és árai

Nem tudni, hogy az online kasszák beépített SIM-chipjei mennyiért kommunikálnak majd a NAV szervereivel.

A kereskedőknek szeptembertől meg kell kezdeniük az online pénztárgépek beszerzését. A NAV szervereivel folyamatos, online kapcsolatban álló kasszák egyik legfontosabb járulékos költségéről, nevezetesen arról, hogy mennyibe kerül a pénztárgépek online kommunikációja, egyelőre semmit nem tudni – írja a HWSW.

A vonatkozó rendelet értelmében a NAV rendszerével mobilinterneten keresztül kell kommunikálniuk a kasszáknak, méghozzá úgy, hogy a gépeknek mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hálózatára rá kell tudni kapcsolódniuk. Csakhogy a kasszákba épített kommunikációs modulba egy SIM-kártya, pontosabban SIM-chip építhető, így nemzeti adatroaming hiányában a rendszer kizárólag külföldi roamingpartner bevonásával üzemeltethető. Mindez a Pénzcentrum.hu korábbi értesülése szerint kasszánként és havonta 5-10 ezer forintos kommunikációs költséget jelent, amit a cégek az operátorok viszonteladó-partnereinek fizetnek majd.

A NAV honlapján szereplő információk szerint az online kiskasszákhoz jelenleg 7 cég nyújthat telekommunikációs szolgáltatást; a HWSW számára egyik társaság sem beszélt az online kommunikáció költségeiről.

A lap még egy anomáliára felhívja a figyelmet: mivel a kasszák fixen beépített SIM-chippel rendelkeznek, kommunikációs szolgáltatót csak az egész őpénztárgép lecserélésével lehet váltani.

További részleteket itt talál.