Önéletrajz 2014-szakmai önéletrajz készítés ára, letöltés !

Egyenes karrierívet rajzoljunk fel

Több diploma, három-négy, egymáshoz nem kapcsolódó szakképzettség birtokában mindig az adott pozíció betöltéséhez feltétlenül szükséges végzettségekre térjünk ki pályázatunkban. Ha minden tanfolyamot megemlítünk, azt az üzenetet hordozzuk, hogy sok mindent tanultunk, de igazából egyben sem mélyedtünk el. A cégek általában az egyenes karrierívet, egy-egy szakterület alapos ismerőit keresik. Szükségtelen megemlíteni a munkához nem kapcsolódó adatokat - például a családi állapotot, a gyermekek számát.

Milyen a jó önéletrajz?

  • Hogyan kezdjek hozzá az önéletrajz megírásához?
  • Mit írjak bele és mi az ami ronthatja az esélyeimet?
  • Milyen hosszú legyen egy szakmai önéletrajz?

Pontosan ezen és hasonló kérdések miatt született meg ez az oldal.
Végigvettük azokat a kérdéseket, melyeket a legtöbb pályázó feltett. Reméljük, hogy sok segítséget nyújtanak majd a pályázatok útvesztőjében.

1. Milyen a jó szakmai önéletrajz külalakja?

Az önéletrajz minden példánya legyen eredeti.
Fontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerülje a túlzásokat! Ne használjon rikító vagy különös színű papírt, használjon fehéret vagy annak az árnyalatait (pl. tört fehér, pasztellszürke…)Az önéletrajz legyen lényegre törő és tömör (leginkább 1 oldal, ha mégis kitolódik több oldalra, a munkatapasztalatok mindenképp az első oldalon szerepeljenek)

Géppel írjuk és lézer- vagy tintasugaras nyomtatón nyomtassuk ki! Felmerült az a kérdés is, hogy mi a teendő, ha kézzel írott önéletrajzot kérnek? Ebben az esetben nagy valószínűséggel grafológus vagy grafológiában jártas szakember fogja "megvizsgálni" a jelentkezésünket. Javasoljuk, hogy tegyen eleget a kérésnek, hogy ne csökkentse esélyeit, de feltétlenül küldjön géppel írott önéletrajzot is (könnyebben áttekinthető).

2. Milyen a jó szakmai önéletrajz tartalma?

A következőkben bemutatunk egy általunk kedvelt, úgy nevezett funkcionális szakmai önéletrajzot. Ez egy jól áttekinthető forma.

>> Önéletrajz minta letöltés <<

>> Angol önéletrajz minta letöltés <<

Fotó: ne mellékeljünk magánéletit vagy rossz minőségűt

Az önéletrajzhoz csatolt fotó ugyancsak kényes kérdés, alkalmazásának szükségességéről megoszlanak a vélemények. Míg az angolszász kultúrában diszkriminációra okot adó, elhagyható elemnek tartják, a hazai munkaadók többsége kéri. A rossz minőségű, elmosódott, magánéleti eseményeket ábrázoló fotók éppúgy kerülendőek, mint a lepecsételt széllel beillesztett, vagy gémkapoccsal hanyagul a cv szélére biggyesztett igazolványképek. A pályázót elmélyült munka közben ábrázoló kép sem kizárt, hatása azonban kétélű. Egyesekben jó benyomást kelt, míg más munkaadók inkább fontoskodásként értékelik.

Kerüljük az öntömjénezést!

Tartózkodjunk az öndicsőítő szólamoktól, saját jelentőségünk túlértékelésétől. Utóbbi nem csak rossz fényt vet a pályázóra, hanem szükségtelen is-előnyös tulajdonságaink ecsetelésére bőven lesz még alkalom az állásinterjú többi fordulójában.

Pontos adatokat adjunk meg

Ügyeljünk rá, hogy az önéletrajzban megemlített adatok, információk, dátumok ne legyenek hiányosak. Ne maradjon el a diplomát adó felsőoktatási intézmény neve mellől a kar és a szak pontos megnevezése, a diákévek alatt végzett fontosabb tevékenységek (hallgatói önkormányzati tagság, pályázati ösztöndíj, tudományos munka vagy tanulmányi verseny eredmény) említése, a cégnév mellől a jelentkező korábbi beosztása, munkaköre, fontosabb feladatainak frappáns, tömör felsorolása. Említésre méltó szakmai sikerélményeinkre is utaljunk- mindezt persze öntömjénezés nélkül. A nyelvtudás szintjének megjelöléséről (közép, - vagy felsőfok, írás, - vagy szóbeli) sem szabad megfeledkezni.

Sokan elbuknak a helyesíráson

Fordítsunk nagy gondot a helyesírásra, a félreütések, betűtévesztések elkerülésére. A szövegben helyenként előforduló helyesírási hibák felületességet, kapkodást, érdektelenséget, a sorozatosan visszatérők pedig műveletlenséget sugallnak - ami legkevésbé sem a pályázó javát szolgálja.

Az önéletrajz hobbirovatából leginkább az általánosságok elhagyásával lehet kihozni a maximumot, ezért nem árt kicsit figyelemfelkeltőbbé tenni. A"szeretek olvasni, főzni, sportolni" fordulatok helyett inkább törekedjünk kedvelt tevékenységeink konkrét behatárolására, például: X. korszak színészönéletrajzainak tanulmányozása, egzotikus thai ételkülönlegességek készítése, vagy golfozás. Ezzel a módszerrel máris kiemeltük magunkat a jelentkezők szürke tömegéből.

Nem érdemes ferdíteni

Karrierünket is kettévághatja, ha valótlanságokat írunk a cv-be és kiderül az igazság. A fejvadászok a kiválasztási folyamat során az esélyes jelölteknek úgyis utánanéznek. Ha nincs diploma vagy nem a megadott a munkahelyen dolgozott a pályázó, az előbb-utóbb kiderül. A felsülés nem csupán kellemetlen, a fejvadászcégek egy része feketelistát vezet a lódító jelöltekről.

Karriercél

Menedzseri pozíció betöltése, releváns vevőszolgálat-kiépítési háttérrel, valamint kommunikációs és projektmenedzseri gyakorlattal, továbbá saját vállalkozás 13 éves vezetésével.

Pályázói profil

Motivált, jó megjelenésű szakember vagyok, több, üzleti tárgyú diplomával valamint 13 év, saját vállalkozás tulajdonosaként szerzett vezetői gyakorlattal. Fogékony vagyok a technológiai újdonságok elsajátítása iránt is - ennek bizonyítékaként nemrégiben végeztem el egy teljes körű Microsoft Office tanfolyamot.

Diplomatikus és együttműködő magatartás jellemez a szakmai és a privát szférámban egyaránt. Körültekintően és bizalmasan kezelem a rám bízott feladatokat. Pontosan, precízen dolgozom és szigorúan tartom a kitűzött határidőket. Rugalmas és sokoldalú vagyok. Humorérzékem felfokozott stressz és nyomás alatt sem hagy cserben, a határidős munkák pluszban teljesítményem növekedésére sarkalnak. Higgadtan és hatékonyan kezelem a felmerülő kulturális különbségeket. Mindemellett a csapatépítés területén is nagy jártasságra tettem szert.

Készségeim

Projekt Menedzsment Számítógépes ismeretek Számlázás
Riportok készítése Vevőszolgálati feladatok Könyvelés
Írásos anyagok készítése Ütemtervek készítése Személyes kapcsolattartás
Irodavezetői feladatok Marketing és Értékesítés

Szakmai tapasztalatok

Kommunikáció - Riportok/Prezentációk/Technológiák

  • Szakmai kapcsolattartás a vevőkkel és az eladókkal
  • Részletes jelentések készítése a menedzsmentnek, kapcsolattartás a partnercégekkel elvárásaiknak megfelelően, szoros határidők tartásával
  • A különböző részlegek, divíziók összehangolt működésének zavartalan biztosítása
  • A helyi üzletek és partnerek design-elemeinek kitalálása, ergonómiai tanácsadás és tréning tartása az alkalmazottak részére, egészség-megőrzési céllal

Vevőszolgálat/Marketing/Problémamegoldás

  • Az országos ügyfél, - és vevőszolgálati rendszer kifogástalan kiépítése és beüzemelése
  • Ügyfélkör kiépítése 60 százalékban direkt értékesítői rendszer működtetésével
  • Üzleti és marketing-tervek kiírása, elkészítése valamint megvalósítása
  • Speciális promóciók, írott és nyomtatott sajtómegjelenések, médiavásárlások koordinálása
  • Megnyertünk a termékünknek/szolgáltatásunknak egy több mint kétkedő szakmai közösséget informatív prezentációinkkal és a terméket működés közben bemutató előadással
  • Eredményes bemutatók szervezése és tartása a termékvásárlás célcsoportjába tartozó 50+ korosztálynak
  • A termékbemutatók eredményeként 30 százalékkal növekedő ügyfélkör

Rátermettség és szervezőkészség

  • A cég 8 egészségügyi központjának teljes felügyelete
  • Pénzügy: számlák kifizetése, feldolgozása, kipostázása, költségvetés elkészítése
  • Karbantartási feladatok
  • Átlagosan heti 52 konzultációs időpont biztosítása az ügyfeleknek az egészségügyi centrumokban