Köbe-Kötelező-Biztosítás-Kalkulátor-2013/2014: KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület - GFB, CASCO kötés

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosítója. A szervezetet 1996-ban alapította a legnagyobb hazai fuvarozói szövetség (FUVOSZ) és tagszervezetei, magánszemélyek, továbbá egyéb fuvarozáshoz kötődő szervezetek. Az alapítás óta eltelt több mint 15 év során a non-profit szervezeti forma alapvetően meghatározta a KÖBE működését, amely ezáltal a tagok biztosítási igényeit mindig a lehető legkedvezőbb feltételek mellett igyekezett kielégíteni.

Elérhetőségeink
Központi ügyfélszolgálat
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület,
1108 Budapest Venyige u. 3
Ügyfélfogadás
hétfő: 08.00-17.00, kedd-péntek: 08.00-16.00
Telefonos ügyfélszolgálat
(06-1) 433-1180
hétfő: 08.00-20.00
kedd-péntek: 08.00-18.00



A KÖBE magas színvonalú biztosítási szolgáltatásait garantálja, hogy a képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítja, és kedvező biztosítási díjai kialakításánál is figyelembe veszi. A 1996. évi alapítása óta eltelt tizenhat esztendőben az egyesület taglétszáma, díjbevétele és vagyona is dinamikusan fejlődött. A KÖBE fejlődését elsősorban innovatív termékeinek és a hazai piac igényeihez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti, amellyel folyamatosan versenytársai előtt jár. Mi vezettük be például először a Kötelező és casco egy áron biztosítási csomagot, az Önrész biztosítást, illetve a magyar útviszonyok és a hazai autósok igényeihez illeszkedve itt fogant meg a Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás ötlete is. A kedvező díjak, a folyamatosan bővülő szolgáltatáspaletta és az állandó fejlesztések eredményeképpen a biztosítási szerződések száma 2012. év elején meghaladta a 200.000 darabot. Az egyesület díjbevétele 2011-ben több mint 7 milliárd forint volt, és közel 15.000 darab kárt rendeztünk.

Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink biztonságban érezzék magukat. Ezt garantálja az egyesült 7.5 milliárd forintot meghaladó tartalékalapja is, amely garanciát ad a károk biztonsággal rendezésére. Ezen felül az ügyfelek teljes körű biztosítási védelmét szavatolja a neves európai viszontbiztosítókkal kötött viszontbiztosítási szerződés.
Nemcsak biztosítási portfóliónkat törekszünk teljeskörűen ügyfeleink igényeire szabni, hanem működési folyamataink kialakítása során is figyelünk arra, hogy azok maximálisan az ügyféligényekhez illeszkedjenek. Ennek megfelelően, az elmúlt években jelentős informatikai beruházást hajtottunk végre, hogy a legmodernebb technológiájú adminisztrációs és informatikai háttérrel állhassunk az ügyfelek rendelkezésére.

Szolgáltatásaink
Lakossági ügyfeleink számára személyes igényekre szabott biztosítási megoldásokat kínálunk, legyen szó otthon (Easy, Otthon), jármű (Kötelező gépjárműfelelősség, CASCO és önrész biztosítás, Defekt és kátyúkár biztosítás, KÁF, FÁF, taxi) vagy épp egyedi élethelyzetek (Felvételi biztosítás) biztosításáról.
Számos biztosítási lehetőség áll vállalati ügyfeleink rendelkezésére is, akik a széleskörű egyedi és flotta járműbiztosításokon túlmenően csoportos személybiztosításokat is köthetnek nálunk – akár állandó jelleggel, akár csak egy-egy rendezvényhez, eseményhez kötődően.

Vezetőség
Igazgatótanács Felügyelő Bizottság
Elnöke: Elnöke:
Ádám Imre Kovács István Tamás
Elnökhelyettese:
Décsi Endréné
   
Tagjai: Tagjai:
Dr. Jelen Tamás Dienes Zsolt
Dr. Smidelik Péter Dr. Komár Gábor
Szemán Róbert Kovács István
Dr. Szikszai Julianna Szabó Józsefné
Tomka Boglárka
Dr. Zámbó Ákos
   
Menedzsment
-Dr. Zámbó Ákos vezérigazgató, első számú vezető
-Lilli Róbert ügyvezető, vezető aktuárius
-Tóth Sándor ügyvezető, értékesítési igazgató
-Csicselyné Gulyás Márta gazdasági igazgató
-Mede Béla adminisztrációs igazgató
-Dr. Somfai Attila vezető jogtanácsos
-Gorda Zsolt termékfejlesztési igazgató
-Mészáros Anna belső ellenőrzési vezető
-Baranyai Eszter kommunikációs vezető
-Tallárom Tamás kárigazgató



Szakmai díjak, elismerések

Büszkék vagyunk rá, hogy színvonalas szolgáltatásainknak és innovatív szemléletünknek köszönhetően több megtisztelő elismerést kaptunk az utóbbi években.
A MagyarBrands 2011 és 2012 elnyerésével immáron kétszeresen is elismertté váltunk olyan hazai márkák közt, amelyek a magyar brandek méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és minőséget tanúsítják. A díj odaítélése alapvetően számszerűsíthető kritériumok (tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon) alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság elbírálása (ismertség, reputáció, identitás) egészít ki.


A Superbrands 2012 és 2013 státusz elnyerésével biznisz kategóriában a KÖBE-t, mint a saját területén kitűnő hírnevet szerzett márkát ismerték el. A díjat azon cégeknek ítélek meg, akik esetében „a márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, melyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek.” A nemzetközi definíción túl, a bírák figyelembe veszik az adott brand tradícióját, történelmét, piaci szereplését, a márka reputációját, a vállalat goodwilljét, etikai megítélését, közismertségét, tudatos innovációját, márkastratégiáját is.

A KÖBE szakmai kompetenciáját erősíti, hogy egyesületünk tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ), a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének (AMICE) és a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Globális Szervezetének (ICMIF), s ezen szervezetek életében a konferenciákon illetve egyéb szakmai fórumokon keresztül évek óta aktívan részt vesz.

Több lábon állva

Az elmúlt években a KÖBE végig nyereségesen működött, és ezt az eredményt növekedésre használtuk fel, folyamatosan újabb ügyfélszolgálatai irodákat nyitva az ország nagyobb városaiban. 2007-ben megalapítottuk ingatlankezelő vállalatunkat, a Venyige 3 Ingatlan Kft.-t, amely cég működteti a saját tulajdonú, kiemelkedő színvonalon felújított telephelyünket. Az épület komplexum korszerű biztonsági rendszerrel, saját parkolóval és tágas, nagy terekkel (büfével, étteremmel) rendelkezik, ahol több mint 140 munkatársunknak biztosítunk kényelmes irodákat. Az ingatlankezelőnknek közel 30 bérlője van, akik közül többen be is ruháztak a telephelyen. ⇒ további információ

A közelmúltban létrehoztunk egy új leányvállalatot is, a kb. 80 millió forintos beruházással járó Venyige 3 Autójavító Kft.-t. E cég egy ultramodern autójavító műhely, amely elsősorban fényező-, karosszérialakatos munkát végez, de javítást is vállal. Az alapítás célja egy olyan egyedülálló szolgáltatás biztosítása volt, amely lehetővé teszi az ügyfelek teljes körű kiszolgálását, így az autójavító szolgáltatása kiterjed a kárügyintézés teljes folyamatára, a kárfelvételtől kezdve, a gépjármű teljes helyreállításáig.
A KÖBE autójavítója többet nyújt egy átlagos szerviznél ügyfelei számára: a károsult autósoknak csereautót biztosít, a KÖBE-tagok pedig kedvezményesen vehetik igénybe az autójavító műhely szolgáltatásait. A javítóműhely magas színvonalú felszereltségének, technológiájának köszönhetően a SPANESI Spa. közép európai referencia műhelye és az AUTOCOLOR Kft. magyarországi referencia műhelye. A minőségi munkavégzést a technikai feltételeken túl, a munkatársak szakképzettsége, több éves szakmai tapasztalata garantálja.
Az autójavító műhely elérhetőségei, bejelentkezés: ⇒ további információ