Pénzfelvétel ingyen: Havonta kétszer, 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn elfogadhatják a kormány pénzügyi rezsicsökkentési csomagját, amelynek részeként jövőre havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel a bankautomatákból. Kedden a 2014-es költségvetés vitáját bonyolíthatják le. Ingyenes bankszámla feltételei, részletei 2014 

A Ház ülése most is hétfőn 13 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal. A napirend elfogadása után az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek.
   
A parlament e heti határozatai során fogadhatja el a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosításokat. Ennek részeként jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a pénzintézeteknek így két hónap alkalmazkodási időt adnak a módosítás feltételeinek megteremtéséhez.
   
A képviselők emellett elfogadhatják a 2012-es költségvetés zárszámadását, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi egységes költségvetésének végrehajtását is. Ugyancsak zárószavazás várható arról a törvénymódosításról, amely katasztrófahelyzetekben a közmunkásokat is bevethetővé tenné a védekezésben.
   
Kedden a jövő évi költségvetés részletes vitáját tarthatják meg, összesen 10 órás időkeretben. A második ülésnapon kerülnek terítékre az ötödik alaptörvény módosításához fűződő törvénymódosítások is. Ezen változtatási javaslatok egyike, hogy a kormány eltörölné azt a szabályt, amely szerint automatikusan megszűnik a 70 éves korukat betöltő alkotmánybírák mandátuma.
   
Szerdán az első kettőnél rövidebb ülésnapra lehet számítani, a Ház területrendezéssel összefüggő törvénymódosításokat és médiahatósági beszámolókat tárgyal.