Nők 40 Plusz program: hamarosan lejár a jelentkezési határidő a nyugdíjasoknak

A "nők 40" program célja az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának bővítése, ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó szolgálati idő megszerzésének elősegítése - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatásából.

 

 

A program célcsoportja:

az a legalább 1 hónapja regisztrált álláskereső nő, aki:

a 60. életévét betöltötte - jogosultsági idejére való tekintet nélkül, illetve
az 55. életévüket betöltött nők esetében azoknak a köre, akik legalább 37 év jogosultsági idővel rendelkeznek.

 

 

„Nők 40 Plusz” program: itt vannak az új feltételek !



A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó nők teljes munkaidejű munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén nyújtható támogatás.

A programba csak 55 év feletti nyilvántartott álláskereső vonható be, a célcsoport foglalkoztatásához a munkáltató részleges vagy teljes szociális adókedvezményt érvényesíthet a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében, így a programban csak a kedvezménnyel csökkentett szociális hozzájárulási adó téríthető meg.

 

Mit kap a munkaadó?
A támogatás mértéke 50 és 100% között szabadon határozható meg, figyelembe véve a helyi munkaerő-piaci sajátosságokat. A támogatás időtartama egyénenként legfeljebb 10 hónap lehet, amely esetben a munkáltatónak 2 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia.

 


Az 55 év feletti ügyfelek esetében a 37 év jogosultsági idő igazolása a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság által kiadott határozat bemutatásával történik, melyről az érintett ügyfeleknek egyedileg szükséges gondoskodniuk.

A 60. életévüket betöltöttek esetében erre nincs szükség, tekintettel arra, hogy ők az 1 hónapos regisztrációs idő megléte esetén egyéb feltétel vizsgálata nélkül vonhatók be a programba.

Nyugdíj 40 év után: itt az újabb lehetőség

A programba 2014. április 30-ig lehet belépni. A támogatást a területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal járási munkaügyi kirendeltségén lehet igényelni.