Családi adókedvezmény 2015 - A családoknak kedveznek

A családoknak kedveznek - amire több jut majd

Varga Mihály ismertetőjét azzal kezdte, hogy a költségvetés legfőbb kérdése az, hogy mennyi pénz marad az embereknél. A 2015. évi büdzsé mint hangsúlyozta, megvédik a kormányzás eddigi eredményeit. A családok már évi 240 milliárd forintnyit kapnak a családi adókedvezménnyel. 2016-tól ahogy már előzetesen azt tudni lehetett megduplázzák, tízről húszezer forintra emelik a kétgyermekesek családi adókedvezményét. És a házasságkötések után két évig járó havi ötezer forintos adókedvezményről is beszélt. 

Ezenkívül a rezsicsökkenést is megemlítette, mondván, hogy a háztartások terhei az elmúlt években 20-25 százalékkal mérséklődtek: egy család szerinte így átlagosan 150 ezer forintot spórolhat meg évente.

Családi otthonteremtési kedvezményt vezetnek be 2015 július elsejétől. Ez a program a gyermeket nevelő vagy vállaló családok lakáshoz jutását fogja elősegíteni. Két vagy több gyermek esetén nemcsak az új lakások vásárláshoz, hanem a használt lakás vásárlásra valamint bővítésére is lesz támogatás, 700 ezer és egymillió forint között. Erre a célra 144,8 milliárd forint jut majd.  További információk a családi adózásról....