Cafetéria Változások 2014: új kedvezményes cafetéria

A törvényhozás elfogadására vár az önkéntes pénztárba fizetett munkáltatói támogatás meghatározott részének a kedvezményes, béren kívüli juttatások közé sorolása.

Az Országgyűlésben zárószavazásra vár az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló törvényjavaslat, amely többek között ismét módosítja a személyi jövedelemadóról szóló törvény egyes rendelkezéseit. A módosítás új jogcímmel egészíti ki a kedvezményes közteher mellett adható béren kívüli juttatások körét – írja az Adózóna. A szja-törvény 71. §-ának új (3a) bekezdése szerint béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltatói tag által az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakba célzott szolgáltatásra befizetett összegből az a rész, amely évente nem haladja meg a pénztártag alkalmazottak száma és a minimálbér szorzataként számított értékhatárt.

Az alkalmazottak létszámaként a befizetéskor – az adóéven belül több befizetés esetén az első befizetéskor – a pénztártag alkalmazottak létszáma vehető figyelembe. A célzott szolgáltatásra befizetett összegnek az értékhatárt meghaladó része egyes meghatározott juttatásnak minősül, a magánszemély szempontjából adómentes, és nem kell figyelembe venni a kedvezményes béren kívüli juttatások 500 ezer forintos keretének számításánál.