Szigorítások dohány ügyben 2013-2014

Az Európai Bizottság egy olyan javaslatot készít melyben a vékony (slim) valamint az ízesített cigaretták betiltását írnák elő.

Az EB lassan eljut arra a szintre hogy óriásplakátokon fogja hirdetni mennyire káros a dohányzás és aki cigizik az biztosan nem fog hosszú életet élni…

Most épp azzal álltak elő hogy legyen egységes minden cigaretta szál színben és méretben egyaránt, ezzel még nincs is semmi baj viszont hogy a cigisdobozok 75%-án kellene azt hirdetni hogy mennyire káros az már egy kicsit nevetségesnek tűnik. Nem beszélve arról hogy a zárjegyet és eme 75%-ot leszámítva a dohánygyárak mindössze cigisdobozaik felületének mindössze 10%-ával rendelkezhetnek.

A jelenlegi javaslat azt írná elő hogy tiltsák be a vékony valamint az ízesített cigarettát. E mellett radikális változásokat is terveznek, például minden cigi legyen egységes méretű és fehér színű.

A Die Welt magazin szerint körülbelül 2018-ra már teljesen egységes (minden megkülönböztetést és márkajelzést nélkülöző) csomagolásban lesz kapha