Új Iphone 5s és 5c megjelenés és árak : Szeptember 10-én jönnek az új iPhone-ok

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat. Azt ígérik, szeptember 10-én mindenki napját feldobják.

Vége a találgatásoknak, a korábban kiszivárgott dátum stimmel, szeptember 10-én, jövő hét kedden mutatja be az Apple az új iPhone-t vagy iPhone-okat. A sorozatban következő iPhone 5S-re egészen biztosan lehet számítani. Emellett a meghívó mégha biztossá nem is teszi, de legalábbis megerősíteni látszik a többmodelles forgatókönyvet: a színes körlapok az állítólag több színben érkező, az eddigieknél olcsóbb iPhone 5C-re utalhatnak.

A dátum annak is fontos lesz, aki nem szeretne új készüléket: várhatóan szeptember 10-étől lesz majd elérhető a júniusban bemutatott, teljesen átdolgozott iOS 7.

Az új, a bejelentés után várhatóan 10 nappal a polcokra kerülő iPhone 5S egy elemző szerint minden idők legsikeresebb Apple-nyitányát produkálja majd.

Eddig számos pletyka lengte körül a világhálót, melyből szemezgettünk néhányat a Kütyü Magazin cikkeiből. Ha minden jól megy, jövő kedden kiderül, mi is tartotta lázban a „világot” hónapokig:

 

1. Először kezdődött azzal, hogy érkezik az iPhone 5 utódja, mely szinte rögtön kapott nevet, stílszerűen iPhone 5S-re keresztelték.

 

2. Aztán már arról olvashattunk a nemzetközi sajtóban, hogy az 5S akár már nyáron landolhat a piacon, bár júniustól augusztusig minden hónap neve felmerült.

 

3. A következő nagy pletykaáradat a június 20-ai leleplezés köré szerveződött, hiszen a Mac rajongói oldal, a MacFan ekkor ünnepelte 20 éves évfordulóját. Na, ez a bejelentés is elmaradt.

 

4. Közben egyre szövevényesebbek lettek a szálak, és már felröppentek a hírek egy pénztárcabarát megoldásról is, amely műanyag házzal érkezhet októberben. Itt már egy fotót is láttunk a jövevényről.

 

5. Majd a készülék nevet is kapott: „iPhone 5C-re” keresztelték, méghozzá azért, mert várhatóan több színben debütál.

 

6. Persze az 5S sem tűnt el végleg, csak az 5C árnyékába vonult egy időre. Ám egy videón közösen pózoltak, így már kétség sem férhetett hozzá, hogy ketten lesznek.

 

7. És mi sem bizonyítja jobban, hogy színes modellel rukkol elő az Apple, mint hogy egyre több kép jelent meg a nemzetközi sajtóban: először pirosban majd zöld ruhában pózolva láttuk az olcsó iPhone-t.

 

8. Majd végre kiderült, hogy szeptember 10-én megismerhetjük az iPhone 5S modellt. Bár arról nem szóltak a hírek, hogy az 5C is bemutatkozik-e, most úgy tűnik, mindkét modellt megismerheti a nagyközönség.

 

Egyelőre arról nincsenek hírek, lehet-e élőben követni a neten az eseményeket, hiszen iPhone bemutatók esetében korábban ez nem volt jellemző, ám az iPad mini októberi bemutatóját és a WWDC júniusi eseményeit már bárki szabadon követhette a világhálón.

 

Forrás: Techspot.com