Eladták a Gyulai húskombinátot !

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

Varga Jenő felszámolóbiztos elmondta: a felszámolás alatt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. fő célja a munkahelyek megőrzése, a magyar sertésfeldolgozás és -termékelőállítás hírének megőrzése volt Gyulán és a térségben. Gyula az első példája annak, hogyan lehet reorganizációs típusú felszámolással eredményt felmutatni - mondta.

Görgényi Ernő polgármester az adásvételről elmondta: a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Gyulahús 850 millió forintért, tehermentesen, tulajdoni korlátozások nélkül vásárolta meg a húskombinát teljes vagyonát. A vagyon az önkormányzaté, amit a Gyulahúsnak bérbe ad. Hogy mik a hírek Gyulán, az itt megtudhatod hamarosan.

Az üzem jelenleg 70 százalékos kapacitással működik, és 270 főt foglalkoztat. Ennyi munkahelyet sikerült megőrizni - emelte ki a polgármester. Az önkormányzat a húsüzemet hosszú távon kívánja üzemeltetni - tette hozzá.

Az idén az üzleti tervek szerint alakul a termelés, éves szinten ötmilliárd forint árbevétel várható minimális eredmény mellett. A társaság új hazai és exportpiacokon is megjelent. Itthon a mintamenza program résztvevője új termékekkel, a külpiacon pedig Angliába, Oroszországba, a FÁK-államokba, Csehországba és Szlovákiába szállít döntően kolbászféléket - mondta el Daka Zsolt, a Gyulahús ügyvezetője az MTI-nek.