Ing Biztosító Árak 2014: Nyugdíj előtakarékosság, hitel és befektetés, előtakarékosság, megtakarítások, egészségbiztosítás kötés !

A biztosítói szolgáltatásainkat bemutató oldalakon az ING Biztosító termékeiről és szolgáltatásairól kaphat általános tájékoztatást.

Az életbiztosításnak egy család életében az a szerepe, hogy ellensúlyozza a jövedelmi viszonyokban hirtelen bekövetkező változásokat, melyek lehetnek egy váratlan esemény, illetve egy előre kiszámítható időpont elérésének (például nyugdíjas kor elérése, gyermek iskoláztatása) következményei.

Társaságunk biztosítási kínálata széleskörűen elégíti ki ügyfeleink különböző élethelyzetekben felmerülő igényeit. Olyan termékskálát kínálunk ügyfeleinknek, amelyből egyénre szabottan állítható össze a személyi károkra fedezetet nyújtó és a család anyagi stabilitását legjobban szolgáló biztosítási csomag.

A termékeinket bemutató oldalakon részletesen megismerkedhet a különböző élethelyzetekre megoldást nyújtó biztosítási szolgáltatásainkkal, egyben kiválaszthatja az Ön egyéni igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat. Oldalainkon a következő típusú szolgáltatásokkal ismerkedhet meg:

Befektetés jellegű szolgáltatások/Befektetéshez kötött életbiztosítások

Korszerű befektetési lehetőség, a befektetési alapok és az életbiztosítás rugalmas kombinációja. Befektetési biztosításaink kettős célt szolgálnak, egyrészt életbiztosítási védelmet, másrészt kedvező hozamú megtakarítási lehetőséget nyújtanak. E típusú szolgáltatásaink keretében Ön egy nagyobb összeget rövid vagy hosszú távra is kedvező feltételekkel fektethet be, mely segítségével évek alatt halmozhatja fel azt az összeget, amelyre egy későbbi időpontban lesz Önnek, vagy családjának szüksége.

Életbiztosítások

Az életbiztosítás megteremti és növeli az egyedülálló emberek és a családok biztonságát egyaránt. Oldalunkon a különböző élethelyzetekben felmerülő igények kielégítésére szolgáló termékeinkkel ismerkedhet meg, kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő szolgáltatásunkat.

Egészségbiztosítások

Egészségbiztosításaink az egészségi állapot komoly megváltozásakor, beavatkozások, illetve kórházi tartózkodás idején enyhítik az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket, a kórházi tartózkodást teszik kényelmesebbé.

Ezen az oldalon az ING Nyugdíjpénztár szolgáltatásairól kaphat általános tájékoztatást. A következő információk közül választhat:

Az ING Kronosz Garantált Eurós Jövedelem termék közép- és hosszú távú befektetés, melynek egyik kiemelt célja, hogy a nyugdíjas évekre is azt az életszínvonalat biztosítsa, amelyet aktív keresőként megszokott. Az életbiztosításba épített garancia biztosítja, hogy lejáratkor a biztosítási összeg – még kedvezőtlen piaci tendenciák esetén – se legyen kevesebb, mint a befizetett díjak. Ön döntheti el, hogy egy összegben, vagy a nyugdíját kiegészítve havi járadék formában szeretné megkapni a lejárati összeget.

LEGFONTOSABB JELLEMZŐK

A biztosítás célja

Az Ön megszokott életszínvonalának fenntartása nyugdíjas éveire egy befektetési egységekhez kötött biztosítás keretében, melyre tőkegaranciát nyújtunk.

Eszközalapok

A rendszeres díjakhoz 6, euró alapú eszközalapot kínálunk, amely széleskörű befektetési lehetőséget biztosít az európai kötvényektől a fejlett piaci részvényekig. A rendszeres díjakon felül fizetett eseti díjakhoz további 20, euró alapú eszközalap érhető el, az európai államkötvényektől a nyersanyagokon keresztül a fejlődő piaci részvényekig.

A biztosítás feltétele

A biztosítást 21 és 60 év közötti személyekre lehet megkötni. A maximális életkor lejáratkor 75 év. A biztosítás minimális tartama 15 év, maximális tartama 30 év, közte bármilyen tartam választható.

Kiegészítő szolgáltatások

Tőkegarantált biztosítás.

PÉLDA

Boldog Éva 45 éves, kétgyermekes édesanya szeretne időben felkészülni nyugdíjas éveire, hogy idősebb korára is biztos megélhetést teremtsen családjának, leendő unokáinak. Úgy gondolja, hogy 20 év múlva szüksége lesz havi 40 000 forint nyugdíj kiegészítésre. Céljai megvalósításához Kronosz biztosításunkat választja, amely garantált összegű járadékot biztosít a tartam végén. Amennyiben a választott eszközalapok jól teljesítenek, úgy a kifizetésre kerülő járadék összege magasabb is lehet, mint a megjelölt nyugdíj kiegészítés. Emellett ha bármi történne vele a tartam során, a csökkenő biztosítási összegű kiegészítő biztosítás segítségével jelentős összeggel támogathatja szeretteit.

  • Kronosz befektetéshez kötött életbiztosításunk szolgáltatásaként a lejárati összeg egy összegben vagy járadék formájában is kérhető.
  • Az alapbiztosításra befizetett rendszeres díjakra tőkegaranciát adunk.
  • A biztosításhoz kétfajta garancia társul:
    • Lejáratkor a lejárati garancia összege és az aktuális számlaérték közül a magasabb összeg kerül kifizetésre.
    • Ha a biztosított a garanciaidő lejárata előtt elhalálozik, a kedvezményezettnek a haláleseti garancia összege vagy az aktuális számlaérték 1000 euróval növelt összege közül a magasabbat fizetjük ki.
  • Amennyiben a lejárati szolgáltatás összegét járadék formájában szeretné igénybe venni, úgy a járadék összegének minimumára is garanciát vállalunk.
  • A biztosításhoz egy vagy két életre szóló csökkenő összegű kockázati kiegészítő biztosítás is kapcsolódik, melynek segítségével egy végzetes tragédia esetén a kedvezményezett számára legalább a lejárati garantált összeg kifizetésre kerül.
  • Bármikor lehetősége van befektetéseit további egyösszegű befizetésekkel növelni, eseti befizetés formájában.
  • Szakértők által kezelt, 6+20 eszközalapunk kínál széleskörű lehetőséget befektetéseinek egyéni kialakítására.
  • Befektetési döntéseiben pénzügyi tanácsadóinkon túl ingyenes elektronikus hírlevél szolgáltatásunk is segítségére van.
  • A rendszeres díjakhoz kapcsolódó befektetési portfolióját évente tizenkétszer ingyenesen – akár online is – lehetősége van megváltoztatni, lépést tartva a piaci változásokkal.

A szolgáltatás rugalmassága

Az életbiztosítással kombinált befektetés hosszú távú pénzügyi megoldást jelent, meghatározott időtartamra, ezért a lejárat előtti felmondás, az úgynevezett visszavásárlás, a biztosítás kezdetétől eltelt időtől függően kedvezőtlenül is érintheti Önt.

Természetesen lehetőség van az életbiztosítási szerződés megszüntetésére, annak érdekében, hogy a szerződés feltételei alapján a visszavásárlási érték összegét a biztosítás szerződője megkaphassa.

Ugyanakkor amennyiben a biztosítás tartama során nagyobb összegre van szüksége, vagy a biztosítási díj fizetését nem tudja tovább vállalni, a visszavásárlás mellett egyéb lehetőségekkel is élhet, amelyekkel elérheti céljait, és biztosítási fedezete sem szűnik meg. Ilyen megoldás lehet:

  • a kötvénykölcsön,
  • a díjcsökkentés,
  • a díjfizetés megszüntetése díjmentes leszállítással,
  • a befektetéshez kötött biztosítás esetén a befektetés egy részének megszüntetésével járó részleges visszavásárlás.

Az egyes lehetőségek részleteit biztosítása szerződési feltételeiben találja.

Felhívjuk figyelmét arra is, hogy a szerződés felmondásával, visszavásárlásával veszélybe kerülhet mindazon célok megvalósulása, amely miatt korábban a szerződést megkötötte. Amennyiben a visszavásárlást követően hasonló céllal új szerződést köt, ugyanazért a biztosítási szolgáltatásért a biztosított magasabb életkora miatt általában magasabb díjat kell fizetni, valamint az új szerződés megkötésekor újra felmerülnek a szerződéskötés költségei. Az eltelt idő, a befizetett biztosítási díjak és a kifizetendő összeg függvényében a visszavásárlási összeget még kamatadó is terhelheti a hatályos jogszabályok alapján.

A TKM (Teljes Költség Mutató) az adott befektetéshez kötött életbiztosításra megadja azt a bruttó hozamot, ami mellett - a minimális kockázati fedezetet és éves díjfizetést választva - az ügyfél éppen a befizetett díjaival egyező összeget kap kézhez a lejárat, vagy teljes életre szóló termékek esetében a TKM megállapításához használt időpontokbeli visszavásárlás pillanatában.

Eurós termékek esetében az euró és forint közötti átváltáskor használt árfolyam az MNB által 2011.évre megadott éves átlagos érték, azaz 279,21 Ft/€.
Felhívjuk figyelmét arra, hogy az ING Biztosító Zrt. a TKM értékétől függetlenül tőkegaranciát is nyújt, amelyről a részletes tájékoztatást a 037 jelű rendszeres díjas, garantált, befektetéshez kötött Kronosz biztosítás szabályzata tartalmazza

Jelen 037 jelű Kronosz biztosítás TKM értéke1 :

10 év

15 év

20 év

Fix tartamra szóló

6,33%

5,00%

4,51%

Élethosszig tartó minimális díjfizetési tartam mellett (A 10, 15 illetve 20 évhez tartozó TKM értékek számítása a minimálisan elérhető 10 éves díjbefizetési időtartammal történt)

6,33%

4,29%

3,60%

Élethosszig tartó maximális díjfizetési tartam mellett (A 10, 15 illetve 20 évhez tartozó TKM értékek számítása rendre az ahhoz tartozó maximális, vagyis 10, 15 illetve 20 éves díjbefizetési időtartammal történt)

6,33%

5,00%

4,51%

1 Jelen termék sajátosságai miatt a fentiekben ismertetett TKM számítási módszertől a következőképpen tértünk el: Tekintettel arra, hogy a biztosítás nem teszi lehetővé a típuspélda szerinti éves díjjal történő számítást, a 10 éves tartamra vonatkozó TKM számítása 268.042 Ft-nak megfelelő 960 €/év minimum díjjal történt.