Vasutas béremelés, bérkompenzáció 2014: a VDSZSZ szerint 32 ezret kapnak a vasutasok pluszban

A vasúti munkavállalók pénzügyi ösztönzésére a költségvetésben elkülönített forrásból összesen mintegy 30 ezer dolgozó jut átlagosan nettó 32 ezer forinthoz legkésőbb december első felében - értesült a hvg.hu.

A kormány kifizetések megindításáról szóló október végi döntésével pontosította az érintett személyi kört, így a vállalati átszervezések vagy vonalátadások miatt a MÁV-csoport más vállalataihoz vagy a GYSEV-hez került vasutasok is megkapják a munkájukkal kiérdemelt összegeket - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnöke 2011 novemberében állapodott meg arról, hogy három év alatt összesen 5 milliárd forintot fizetnek ki a vasúti dolgozók számára. Az érintett munkavállalók az első egymilliárd forintot már tavalyelőtt megkapták.

Az idei kifizetések a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a vasúttársaságok között megkötendő megállapodások alapján, egy hónapon belül megindulhatnak - tették hozzá.