Mennyi az ingyenes bankszámla és készpénzfelvétel díja? Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért

Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. A Pénzcentrum megnézte, kinek jöhet jól a kormány ötlete, mely szerint havonta kétszer összesen 150 ezer forintig lehet ingyen pénzt felvenni.

Jön az ingyenes készpénzfelvétel. Január 20-ig nyilatkozni kell, hogy mely bankszámlánkról szeretnénk havonta akár két részletben, legfeljebb 150 ezer forintot felvenni. A Pénzcentrum a BankRáció kalkulátorának segítségével megnézte, kinek jöhet jól a kormány ötlete, mely szerint havonta kétszer összesen 150 ezer forintig lehet ingyen pénzt felvenni. Mivel az ingyenes készpénzfelvétel bármely automatára vonatkozik, az idegen-ATM-használattal kezdték. Ha nem saját bankunk pénzkiadóját használjuk akár 1768 forintot is fizethetünk (Erste Bank: Smaragd bankszámla, de az UniCredit Beugró, és az OTP Tempó számlájánal sem ússzuk meg ezt 1300, illetve 1100 forint alatt). A pénzfelvételhez és számlákhoz tartozó részletes kondíciókról és a módszertanról itt olvashat.

A saját banki ATM használat némileg olcsóbb, 1000 forint alá már az összes nagyobb bank befér. Aki meg akarja úszni ezeket a költségeket, annak december elsejétől bankjánál kell jeleznie igényét. Az igénylésre netbankon keresztül is lehetősége lesz az ügyfeleknek. Legkésőbb január 20-ig kell a kérvényt benyújtani azoknak, akik már február 1-jétől ingyen akarnak készpénzt felvenni.