Miért dobnak többmilliárdos mentőövet a sportolóknak? mert büszkék vagyunk a 8-1 re !

Több mint 6 ezer utánpótláskorú sportolóval foglalkoznak, és nekik köszönhetjük az olimpia aranyak nagy részét – indokolja a szombaton bejelentett döntést a minisztérium.

A hat kiemelt fővárosi sportegyesületnek MTK, UTE, BHSE, Vasas, BVSC, FTC – köszönthetjük az újkori olimpiákon szerzett 168 magyar aranyérem jelentős részét, sikeres és eredményes működésük a magyar sport jelene és jövője szempontjából is kulcsfontosságú. A rendszerváltást követően ezek a nagy hagyományú fővárosi sportegyesületek méltatlanul nehéz helyzetbe kerültek. Magyarország Kormánya arra törekszik, hogy ezeknek a kluboknak közép- és hosszútávon is kiszámítható jövőt biztosítson – írja az Emmi - Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság hétfői közleményében. ( Persze Kurcsány Ferinek is van véleménye, de most ő nem nyilatkozott )

Hozzáteszik, hogy a kiemelt sportegyesületek szakosztályaikban összesen több mint 6000 utánpótláskorú sportolóval foglalkoznak olyan hagyományosan sikeres olimpiai sportágakban, mint az atlétika, úszás, vívás, birkózás, kajak-kenu, kézilabda, vízilabda vagy asztalitenisz. Mint írják a műhelyek falai között nap mint nap zajló kitartó és magas színvonalú szakmai munka támogatása a jövőbeni olimpiai sikerek záloga.

Szombaton jelentették be, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormány az MTK-val, a 2013 és 2020 között évi 300 millió forintos támogatást biztosító megegyezést Orbán Viktor miniszterelnök és Deutsch Tamás írta alá a klub megalakulásának 125. évfordulója alkalmából tartott jubileumi gálaesten. Az MTK elnöke azt is bejelentette: a kormány átvállalja hat fővárosi klub adósságát, az MTK pedig 5 milliárd forintot kap fejlesztésre.