Online kassza helyzet: Mit csináljon aki megrendelte az Alt Cash Kft Samsung gépét ? A gép nem engedélyezett !

A nav álláspontja szerint aki az Alt Cash Samsung gépét rendelte meg az azonnal rendeljen másikat a nav oldalán keresztül.

Elektronikusan, a magyarorszag.hu oldalon keresztül is megrendelhetők az online pénztárgépek - közölte kedden az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely arra is felhívta a figyelmet, hogy aki eddig kötelezettsége ellenére nem rendelt pénztárgépet, annak haladéktalanul meg kell rendelnie az e célra kialakított internetes felületen.

És annak is újat kell rendelni aki olyan gépet rendelt ami nem kapott engedélyt !!

Az Alt Cash kft pedig 1-2 nap haladékot kért ügyfeleitől !

 

Alt Cash Kft nyilatkozata itt : http://www.penztargepcentrum.hu/hirek/online-penztargep:-nehany-nap-turelmet-kerunk

 

A nav oldala itt : http://nav.gov.hu/data/cms307838/Megrendelesi_felulet.pdf

Kapcsolódó téma  : Friss: Kasszacsere botrány - Alt cash kft. samsung SAM4S NR 270 gyártmányú pénztárgép

Komoly indulatokat váltottak ki a kiskereskedők körében az online-kasszacsere utóbbi időben lejátszódott fordulatai. Mint arról már beszámoltunk, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) nemrégiben előbb felfüggesztette, majd a hét elején immáron visszavonta az Alt Cash Kft. koreai gyártmányú pénztárgépének a forgalmazási engedélyét, annak a pénztárgépét, amelyik az egyik legolcsóbb volt a piacon és amelyiket emiatt mára 80-100 ezer kiskereskedő rendelt meg.

A kereskedő szakma felháborodásának hatására úgy tudni, hogy ma délelőttre egyeztetést hívtak össze a Nemzetgazdasági Minisztériumba, ezzel egy időben tart rendkívüli ülést az Országos Irodaműszerészek Egyesülete - a testület fogja össze a pénztárgépekkel hagyományosan foglalkozó szakembereket.

A kiskereskedők most azt sérelmezik, hogy az MKEH elhallgatta előlük, hogy korábban csak feltételesen adta meg az Alt Cash-nak a forgalmazási engedélyt, majd hagyta, hogy tízezrek fizessenek be fejenként 30 ezer forint körüli előleget a kasszaforgalmazó cégnek, így a kiskereskedők kára végül 2,4-3 milliárd forintra rúghat.  

Nem is beszélve arról, hogy azok a kiskereskedők, akik korábban éppen azért vonakodtak pénztárgépet venni, mert túl drága volt az elsőként engedélyezett lengyel Novitus által gyártott gépek ára, most nemcsak a foglalót bukják el, ám emellett kénytelenek lesznek az MKEH és a NAV által elfogadott drágább gépeket vásárolni.

Az MKEH döntésével egy időben ugyanis a NAV is közzétette, hogy jövő hét hétfőig kell a kereskedőknek érvényes  kasszákból rendelniük. Azaz: vagy kockáztatnak és arra játszanak, hogy az MKEH héftőig végül zöld fényt ad a koreai gépek valamelyikének, vagy addig is kénytelenek lesznek megrendelni valamelyiket az MKEH által eddig elfogadott - drágább - gépekből.