Alt Cash kasszabotrány 2: a befizetett előleget elbukják, és kiemelten ellenőrzi a nav és bünteti a kereskedőket !

Elbukhatják a fejenként nagyjából 40 ezer forintos előleget azok, akik az Alt Cash Kft. által forgalmazott online kasszát rendelték meg hónapokkal ezelőtt. A pénztárgép szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elfogadott eszközeinek listáján, azonban október közepén törölték onnan. Ez azért problémás, mert nagyjából 80 ezer ilyen pénztárgépre adtak le rendelést, hiszen az állam is ennek a típusnak a megrendelését támogatta. Ráadásul a pénztárgépeket október elejéig meg is kellett rendelni, így az engedély visszavonására fel sem tudtak készülni a kereskedők.

A NAV november 25-től megbüntetheti azokat a kereskedőket, akik nem tudják igazolni azt, hogy már megrendelték az új online kasszát. Ráadásul az Alt Cash Kft. pénztárgépeit megrendelő kereskedők kiemelt ellenőrzésre számíthatnak.

A NAV szerint nekik nincs közük a kasszabotrányhoz, a pénztárgépek engedélyeit a Engedélyezési és Mérésügyi Hivatal adta ki. Az RTL Klub kereste a hivatalt, de nem akartak nyilatkozni. Az Alt Cash Kft.-től pedig azt a választ kapták, hogy fellebbeztek, és még bíznak abban, hogy megkapják az engedélyt. Utána döntenek arról, hogy mi lesz a befizetett összesen 3 milliárd forintnyi előleggel.