Kgfb kampány 2013- Csütörtökön még válthat kötelező biztosítást autójára 2014-évre !

Aki biztos akar lenni abban, hogy a jelenlegi kötelező gépjármű felelősségbiztosításának (kgfb) felmondása valóban eljut a biztosítóhoz, az legkésőbb csütörtökön küldje el azt - közölte a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. az MTI-vel.

 

Az autósok vasárnap éjfélig mondhatják fel jelenlegi biztosításukat, vagyis eddig kell megérkeznie a felmondásnak a biztosítóhoz. A dátum azonban praktikusan pénteket jelent, hiszen a hétvégén a biztosítók zárva tartanak. A jövő évi új szerződést viszont elég megkötni december végéig.

A CLB-vel ellentétben a biztositas.hu internetes alkusz azt közölte az MTI-vel, hogy az alkuszi portálokon szombaton ugyan még felmondhatják szerződésüket az ügyfelek, de nem érdemes az utolsó pillanatig várni. Amennyiben a felmondás nem érkezik meg a biztosítóhoz december 1-én éjfélig, akkor az autós a mostani biztosítójánál marad a következő évre is. Ezen nem változtat az sem, ha közben másik biztosítóval kötött szerződést. Az sem zárható ki, hogy a nagy torlódás miatt ez csak januárban derül ki.