Decemberre megérkezett az év nyugdíjas-átverése, egy nyugdíjasnak szőrén-szálán eltűnt a decemberi juttatása

Decemberre megérkezett az év nyugdíjas-átverése, egyenesen Szentesről. A csongrádi városban nemrég egy nyugdíjasnak szőrén-szálán eltűnt a decemberi juttatása. Igaz, a postás korábban mondogatta már a néninek, hogy tegyen félre, mert eljön majd a nap, amikor a kormány egy összegben levonja az eddigi nyugdíjemeléseket.

 

A Facebookon kampányol egy idős szentesi nő lánya azért, hogy másokat is figyelmeztessen arra a csalásra, ami édesanyjával esett meg.

"A postás régóta lebegtette az édesanyámnak, hogy lesz majd egy olyan időszak, amikor a kormány egy összegben levonja az eddigi nyugdíjemeléseket, úgyhogy tegyen félre pénzt. Mondtuk édesanyámnak, hogy ez lehetetlen, ilyen biztosan nem történik, ne vegye komolyan. Aztán november 26-án, a soros kézbesítés napján megjelent a postás, közölte édesanyámmal, hogy bekövetkezett, amiről korábban beszélt, a kormány nem küldött neki nyugdíjat" - mesélte feldúltan a Délvilág c. napilapnak a szentesi Mészáros Szilvia.

A nő másnap betelefonált a szentesi postára, kérte, nézzenek utána, hol van a pénz. A vonal végén valaki azt felelte: a néni azt felvette, alá is írta. A család azt gondolta, vár egy kicsit, hátha csak valami félreértésről van szó, de november 28-án Szilvia végül személyesen ment be a postahivatalba. Kérte, mutassák meg neki az édesanyja aláírását. Elmondták, hogy ezt nem tudják megoldani, mert a bizonylatot elküldték a központba. Az ügyintéző a panaszos füle hallatára felhívta a postást, akivel a konfliktus történt. A férfi szóban megerősítette, hogy átadta a pénzt a nyugdíjas asszonynak. Ekkor felajánlották, hogy kerestetni kezdik a bizonylatot, de kiderült, hogy ez egy többhetes folyamat lesz.

A nő alig akartam hinni a fülének, amikor aznap délután felhívta őt édesanyja azzal, hogy volt kint a postása, és meghozta a pénzt. Azt mondja, a szelvényen aznapi, azaz 28-i dátum volt. Visszament a postára, ahol elnézést kértek tőle a kétnapos csúszásért.

Mészáros Szilvia azonban nem adta fel: úgy gondolta, nincs az rendben, hogy kétszer olyan információt kap, hogy az édesanyja aláírta, és átvette a pénzét, ami egyszer csak előkerül.

A Szentesi Rendőrkapitányság csalás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el. A posta egyelőre nem reagált.