Kasszabotrány volt - Választási ügy lett ! Választás 2014 :)

A kasszabotrány itt kezdődőtt el ismét !

Jön a választás, az Mszp igér !!!!!!!!!!

 

Az MSZP az érintettek kártalanítását követeli

Az MSZP a támogatási határidő meghosszabbítását, valamint az érintett cégek azonnali kártalanítását követeli, miután a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta két, korábban jóváhagyott online kassza engedélyét. Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben közölte: azoknak a vállalkozásoknak is hozzá kell jutniuk az állami segítséghez, amelyek időben beadták igénylésüket, de még mindig nem jutottak pénztárgéphez.

Közölte: az engedélyezési hivatal csütörtökön bejelentett döntése nemcsak a forgalmazókat döbbentette meg, hanem „az online kasszák bevezetése körüli káosszal több mint fél éve vegzált kis- és középvállalkozásokat is”. Szerinte a kormányzati kapkodást mutatja, hogy az engedély-visszavonás hírére a Nemzetgazdasági Minisztérium soron kívül hívta össze a pénztárgépátállást segítő munkabizottságot. „Minden jel arra mutat, hogy végül az egész pénztárgépcsere is csak a kiválasztott Fidesz-közeli cégek kasszáját fogja gyarapítani” – olvasható az ellenzéki politikus közleményében. Azt írta: a pénztárgépátállás már eddig is több ezer vállalkozás megszűnéséhez járult hozzá.

Váratlanul érte az engedély visszavonása a forgalmazókat

Megdöbbentette a két, korábban már jóváhagyott online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonása a forgalmazókat, amelyről állításuk szerint a hivatal nem értesítette őket, a cégek vizsgálják a helyzetet.

Az Alt Cash honlapján azt közölte: megdöbbenve fogadták a Sam4s NR-300 online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonását. A hírről az MKEH oldaláról értesültek, előzetes tájékoztatást nem kaptak a hivataltól. Nincs tudomásuk arról, hogy a gépeikkel csalni lehetne, a pénztárgép jogerős forgalmazási és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezett, az MKEH összes vizsgálatán hibamentesen szerepelt – hangsúlyozta a cég. A hivatallal haladéktalanul felveszik a kapcsolatot – közölték.

Szintén váratlanul érte a hír csütörtökön este a Japán Cash Company-t. Hivatalos álláspontjuk még nincs, jelenleg dolgoznak a megoldáson – mondta az MTI-nek pénteken Homoki Péter, a társaság kereskedelmi igazgatója, hozzátéve, hogy a jövő héten tudnak bővebb tájékoztatást adni érintett ügyfeleiknek. A pénztárgép korábban átment az ellenőrzéseken, az engedély visszavonásáról hivatalos indoklást nem kaptak – tette hozzá. Egyelőre annyit közölt: érintett pénztárgépükből még egy sem üzemel, de „nagyon sok” gép állt készen az üzembe helyezésre.

Majd a munkabizottság megoldja

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) soron kívül összehívja az online-pénztárgép átállást segítő munkabizottságot – mondta Pankucsi Zoltán, a tárca adóügyi helyettes államtitkára a Kossuth Rádió Krónika című műsorában pénteken. A műsorban elhangzott, hogy a munkacsoport a jövő hét elején ülhet össze.

Nagyon sok olyan gyakorlati kérdés felmerült, amit azonnal tisztázni kell – mondta Pankucsi Zoltán. Hozzátette: „a kialakult helyzetre találnunk kell egy gyors, határozott, és minden érdekelt érdekeit figyelembe vevő megoldást”. Pankucsi Zoltán szerint ebben a munkabizottság összehívása és véleményének kikérése fog támpontot adni.