Tízezrek bukják a pénztárgép-támogatást az Alt Cash hibás Samsung gépei miatt

Az 500 millió forintos forgalomnál kevesebbel rendelkező kereskedők csak a január 31-ig üzembe helyezett gépekre igényelhetik az állami támogatást, kivéve, akik október 1-je előtt rendelték meg a kasszát.

Fotó:

Tízezrek bukják el a pénztárgépcserére szóló állami támogatást, mert a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az 500 millió forintos forgalomnál kevesebbel rendelkező kereskedők csak a január 31-ig üzembe helyezett gépekre igényelhetik azt – írta szerdai számában a Népszabadság.

A rendelet szerint ez alól csak azok a kereskedők jelentenek kivételt, akik október elseje előtt rendelték meg a gépet – nekik február 28-ig kell üzembe helyezniük azt.

A lap emlékeztet arra, hogy korábban a szaktárcánál 10 milliárd forintra becsülték a kasszacsere-támogatás várható összegét, az adóhatóság adatai alapján azonban úgy tűnik, ennek javát megspórolják. A legfrissebb statisztika szerint mintegy 140 ezer darab gépre adtak le megrendelést – ebből 22 ezerre november eleje óta a NAV honlapján keresztül. Az adóhivatalnál 235 ezer kasszára kértek regisztrációs kódot.

Most ezt mondja az Alt Cash Kft :

Fellebbezünk az MKEH döntése ellen | Pénztárgépcentrum
A holnapi napon benyújtjuk fellebbezésünket a SAM4S NR-300-as pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonása tárgyában. Az ügy elbírálására gyorsított eljárást fogunk kérni.

Fellebbezünk az MKEH döntése ellen


2014.február.04

Holnap benyújtjuk a fellebbezésünket a Sam4S NR-300-as pénztárgép forgalmazási engedélyének a visszavonása ellen.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal másfél hete vonta vissza az NR-300-as pénztárgép engedélyét. A határozatot megalapozatlannak, az eljárás módját pedig elfogadhatatlannak tartjuk, ezért holnap fellebbezést nyújtunk be a hatósághoz. Mivel több tízezer megrendelőnket érinti az engedély visszavonása, azt is kérelmezni fogjuk, hogy gyorsított eljárás keretében döntsenek a készülék sorsáról.

Annak ellenére, hogy álláspontunk szerint az NR-300-as pénztárgép megfelel a jogszabályokban foglalt követelményeknek, a hivatal által feltárt biztonsági rést az engedély visszavonása óta javítottuk. A megoldásunkat jelenleg külső, szakértő cég segítségével auditáltatjuk. 

Mivel a készülékben egy szoftveres hibát fedeztek fel, ami javítható, úgy gondoljuk, hogy az NR-300-as pénztárgépnek újra engedélyt kell kapnia!

- See more at: http://www.penztargepcentrum.hu/hirek/fellebbezunk-az-mkeh-dontese-ellen#sthash.2Ox1Dtlj.dpuf