Miért nem kell a Szocpol ?

Azt írják a lapok, hogy nem kell a Szocpol !

Ez nem meglepő ! Minek és kinek ? Esetleg a romáknak !

Először is nincs gyerek, csak a hátrányos helyzetű támogatott roma családokba mert a magyar már nem meri vállalni a gyermekáldást !

Másodszor pedig építkezés sincs és a lakáspiac is romokban hever !

 

                 Minek a Szocpol ???

 

Az új lakások építéséhez és vásárlásához igénybe vehető lakásépítési hozzájárulás (szocpol) tavalyelőtti újbóli bevezetésétől 2013 végéig több mint ezer lakáscélú szociálpolitikai szerződés jött létre - tudta meg a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

A lap szerdai cikke szerint összesen 1083 szocpoligénylés futott be a pénzintézetekhez az elmúlt két évben, az így kihelyezett mintegy 1,2 milliárd forint állami támogatás jócskán alulmaradt a kormány várakozásaihoz képest.

A kormányzat úgy kalkulált, hogy az induló évben megközelítőleg négyezer család él majd a lakáscélú kedvezménnyel, és ennek finanszírozására az 5 milliárd forintot is meghaladó forrást különítettek el a központi költségvetésben.

Az OTP Bank arról tájékoztatta a lapot, hogy a két év alatt egymilliárd forintnál nagyobb összeget folyósítottak erre a célra, vagyis majdnem a teljes összeget ők helyezték ki. A szociálpolitikai kedvezménnyel élő ügyfelek számát ugyanakkor kevesli a bank, s úgy látják, egyelőre nem is körvonalazódik, hogy mitől következhetne be trendforduló a kereslet terén - ismerteti az újság.