Máv közmunkaprogram 2015/2016: A MÁV Zrt. idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban

A MÁV Zrt. idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban, és 1600 embernek biztosít munkát 2015. márciustól 2016. február végéig - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A nemzeti vasúttársaság hétfőtől megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét.

A közlemény szerint a programba azok jelentkezhetnek, akik elsősorban az adott településen élnek, regisztrált álláskeresők, a munkaügyi központ kiközvetítette őket, vállalták a munkavégzést és a foglalkoztathatósági vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak.

A közfoglalkoztatottak egy részét elsősegélynyújtó és figyelőőri tanfolyamra is beiskolázza a MÁV. A vasúttársaság szerint a résztvevők által végzett munka egyfelől javítja a települések megítélését, valamint a vasútállomások tisztábbá, rendezettebbé válásával az utazóközönség is elégedettebb lesz.

A MÁV Zrt. önállóan először a 2013 novemberétől 2014 áprilisáig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programban vett részt. Azóta több mint kétezer embernek adott ily módon munkalehetőséget és mintegy hatszáz álláskeresőnek biztosított részvételt OKJ-s végzettséget adó faipari gépkezelői vagy motorfűrész kezelői tanfolyamokon.