Szabad felhasználású hitel igénylése 2013/2014

Szabad felhasználású jelzáloghiteleinket azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik terveiket mindenfajta kötöttségektől mentesen, szabadon elkölthető, kedvező kamatozású, hosszú távra is igényelhető kölcsönből szeretnék finanszírozni.

Hiteleinket olyan feltételekkel és kedvezményekkel kínáljuk, melyekkel még könnyebben érheti el céljait.

  • 0% kezelési költség.
  • Értékbecslési díjat a Bank fizeti*
  • Munkabér utalás és csoportos beszedési megbízás adása esetén*
    • a Folyósítási jutalékot a Bank elengedi, valamint
    • Kedvezőbb kamat a teljes futamidő alatt!

      Kik vehetik fel a hitelt? A hitelt nagykorú, a Bank számára elfogadható jövedelemmel rendelkező ügyfelek igényelhetik, akik a Bank adósminősítési, hitelbírálati feltételeinek megfelelnek. Nem vehet fel hitelt olyan személy, aki a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján szerepel.

      Amennyiben a hiteligénylőnek van házastársa/élettársa, úgy alapesetben neki is szerepelnie kell az ügyletben, mint adóstárs. Ezen felül a háztartás elfogadható jövedelmének (mely a hitelbírálat alapja, lásd lejjebb) növeléséhez további adóstárs(ak) illetve kezes(ek) bevonására is lehetőség van, ebben az esetben ezek a személyek is ügyleti szereplőkké válnak.

      A fedezetül felajánlott ingatlanok tulajdonosai zálogkötelezett minőségben vesznek részt a kölcsönügyletben.

      • Mekkora hitel vehető fel?

        A felvehető hitel összegét alapvetően a hitelt igénylő háztartás nettó igazolt jövedelme, valamint a fedezetül felajánlott ingatlanok Bank által megállapított forgalmi és hitelbiztosítéki értéke határozza meg (lakáscélú hitelnél minden esetben ingatlanfedezetet kell felajánlani).

        Általános alapszabály, hogy forintalapú hitel esetén a nyújtott hitel összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlanok:

        • forgalmi értékének 80%-át (ezt szintén jogszabály rögzíti), és
        • hitelbiztosítási értékének 75%-át.

        Mekkora jövedelmet szükséges igazolni?

        A kölcsönigénylőnek minden esetben szükséges jövedelmet igazolnia, pusztán a fedezetül felajánlott ingatlanok értéke alapján nem nyújtható hitel.

        Tekintettel arra, hogy a hitelkérelem pozitív elbírálásának egyik alapvető feltétele a megfelelő jövedelem igazolása, minden esetben igazolni kell a hitelt igénylő háztartás teljes nettó jövedelmét, valamint az esetlegesen már meglévő hiteltartozások összegét és a havi törlesztőrészleteket. . Bankunk minimális elvárása az, hogy munkabéres ügyfél** esetén legalább a mindenkori nettó minimálbért elérő, nem munkabéres ügyfél esetén pedig 100.000 Ft nettó összeget elérő jövedelem kerüljön igazolásra.

        A háztartás jövedelme növelhető további adóstárs(ak), illetve kezes(ek) bevonásával. Az igazolt jövedelem és a havi hiteltörlesztések összegének aránya alapján történik a besorolás az egyes finanszírozási kategóriákba, valamint így kerül megállapításra az igényelhető hitel összege is.

        Szükséges fedezetet felajánlani, és ha igen, akkor milyen típusút és értékűt?

        A lakáscélú hitelek jelzálog alapú hitelek, így ingatlanfedezet felajánlása minden esetben szükséges. A szükséges fedezetek értéke az igényelt hitel összegétől függ. Egy hitelügylethez maximum 3 db ingatlanfedezet ajánlható fel.

        A hitelügylet fedezeteként csak Magyarország területén levő önállóan forgalomképes ingatlan szolgálhat, melynek műszaki állapota végleges. A fedezetként felajánlott ingatlan tulajdonosának a kölcsönigénylő rokoni hovatartozását illetően nincs korlátozása, tehát bárki felajánlhat ingatlanfedezetet egy kölcsönügylethez.
        Bankunk a következő ingatlanokat fogadja el fedezetként: lakás, családi ház; sorház, ikerház, üdülő, hétvégi ház, garázs.