Ingyenes-Bankszámla-2014: Raiffeisen Bank

Egy bank úgy tűnik, már elébe vágott azon kormányzati ötletnek, mely szerint havonta kétszer ingyenessé kell tenni a készpénzfelvételt. A Raiffeisen Banknál már van olyan számlacsomag, mellyel 150 ezer forintig havonta kétszer ingyen lehet készpénzt felvenni, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségekre lehet számítani, és havi 150 ezres jóváírás is szükséges.

Egy bank úgy tűnik, már elébe vágott azon kormányzati ötletnek, mely szerint havonta kétszer ingyenessé kell tenni a készpénzfelvételt. Még benyújtásra sem került az ezzel kapcsolatos törvénytervezet, a Raiffeisen Banknál már van olyan számlacsomag (DuplaNulla Plusz), mellyel a OneCard bankkártya használatával 150 ezer forintig havonta kétszer lehet készpénzt felvenni, ráadásul 100 ezerig ingyen is utalhatnak a számlatulajdonosok. De ezeken a limiteken túl, már az átlagosnál nagyobb költségekre lehet számítani – írja a Pénzcentrum.hu.

Fotó: AFP / Alexander Klein

Egyes szolgáltatások ingyenességének a másik oldalon ugyanakkor ára van. Szinte mindegyik bankkártya éves díja 300-400 forinttal magasabb, a 100 ezer forint feletti elektronikus utalás költsége pedig 0,15 százalékkal több. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel után is többet kell fizetni 52 forinttal, ha idegen ATM-et használunk. Saját automatánál ebben az esetben viszont csak a 6 ezrelékes illetéket kell megfizetni (de minimum 249 forintot), ami kedvezőbb a bank korábbi számlacsomagának ajánlatánál. A számlacsomaghoz emellett minimum havi 150 ezer forintos jóváírás szükséges.