Volksbank Lakáshitel - festik a Volksbankot !

November 1-jén nevet és arculatot vált a Volksbank, amelyet a legnagyobb orosz bank tavaly felvásárolt a korábbi osztrák tulajdonostól. Ezt a Volksbank új menedzsmentje és a Sberbank Budapesten tartózkodó vezetői jelentették be, miután együttműködési megállapodást kötöttek az Eximbankkal, hogy elősegítsék a magyar cégek oroszországi exportját.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a Sberbank of Russia (Szberbank) közvetett minősített befolyást szerezzen a Magyarországi Volksbank Zrt.-ben - a határozat a felügyelet honlapján jelent meg.

Szerdától megemelte lakáscélú, végtörlesztésre is alkalmas forinthiteleit az eddig legolcsóbbnak számító Volksbank - tudta meg az [origo]. A nemrégiben orosz tulajdonba került pénzintézet az ismertebb, országos lefedettséggel rendelkező hazai bankok közül eddig messze a legjobb ajánlattal várta a végtörlesztőket, és az október első napjaiban látott kamatemelési hullámból sem vette ki a részét. (Az akkori, néhány nap alatt a legtöbb lakossági nagybanknál bekövetkezett kamatemelés miatt szerdán indította el kartellvizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal, a Volksbankot viszont a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábban azért büntette meg, mert félrevezető nyilatkozatot íratott alá az ügyfelekkel.)

A szerdán életbe léptetett új banki hirdetmény szerint a volksbankos jelzáloghitelek teljes hiteldíjmutatója (thm) durván 1,3 százalékponttal emelkedett meg, miáltal már nem kapható a bankban 10 százalékos thm alatti forinthitel. A korábbi kondíciók mellett a végtörlesztésre alkalmas lakáscélú termékek 9,27, illetve 9,3 százalékos thm mellett voltak elérhetők (10 millió forintos hitelt és 20 éves futamidőt feltételezve), az új kondíciók szerint (2011. november 23-tól) viszont már csak egyféle kiváltó hitel létezik, és ennek thm-je 10,52 százalék. Valamennyi forinthitel folyósításának feltétele lett, hogy az ügyfél számlájára havonta legalább 200 ezer forint érkezzen.