Adó 1 százalék technikai számok 2013: adó 1 százalék technikai számok listája 2013

Közlemény a jogszabályi feltételeknek megfelelő, ténylegesen támogatásban részesült civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról és székhelyéről, a 2012. évi állampolgári rendelkezések együttes összegéről, valamint az érvényesen rendelkezők számáról a 2013. április 25-i állapot szerint.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, többször módosított 1996. évi CXXVI. törvény 6/A. § (3) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a jogszabályi feltételeknek megfelelő, ténylegesen támogatásban részesült civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről, a 2012. évi állampolgári rendelkezések együttes összegéről, valamint az érvényesen rendelkezők számáról a 2013. április 25-i állapot szerint. A kimutatás a megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza az érvényes civil kedvezményezettek adatait.

A kimutatás PDF és XLS formában tölthető le

Kapcsolódó anyagok
Letölthető állományok

Az adó második 1%-ával valamely kiemelt költségvetési előirányzatot, vagy magyarországi történelmi egyházat is támogathatja az adózó, ehhez csupán az egyház, vagy a kiemelt költségvetési előirányzat nevére és annak technikai számára van szükség. A technikai szám tulajdonképpen az adó második 1%-ára jogosult azonosító száma, az adó 1%-os felajánlás tekintetében az adószám funkcióját tölti be. A technikai számokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határozza meg, azok pontos ismerete nélkül nem tudja az adózó célba juttatni a támogatását.

Az adó második 1%-ára jogosult egyházak listáját a hozzájuk tartozó technikai számokkal nálunk is megtekintheti, javasoljuk, hogy a sikeres felajánlás érdekében a rendelkező nyilatkozat kitöltése előtt mindenképpen vessen egy pillantást erre a nem túl hosszú listára. Óva intünk minden adózót attól, hogy az adó második 1%-ának felajánlásakor a rendelkező nyilatkozatot a korábbi évekhez megszokott módon, gyakorlatilag „rutinból” töltse ki, hiszen a változó jogszabályok miatt sok vallási szervezet 2013. január 1-jétől már nem jogosult az adó második 1%-ára. Emiatt könnyen előfordulhat, hogy a technikai szám nem megfelelő ismerete nélkül felajánlása érvénytelennek minősül majd a NAV felülvizsgálata során, és így az Ön által preferált egyház vagy éppen a kiemelt költségvetési előirányzat (Nemzeti Tehetség Program) elesik a támogatásától.

A technikai szám egy négyjegyű szám, amit megtekinthet a NAV honlapján, de az egyszerűség kedvéért honlapunk is leközli az erről szóló listát. Az egyházak számára különösen fontos, hogy híveik jól töltsék ki a rendelkező nyilatkozatot, hiszen az állami támogatás mértékét is az adó 1% felajánlások után határozzák meg. Értelemszerűen, ha valaki a technikai számot nem, vagy helytelen írja a rendelkező nyilatkozatba, akkor támogatása elveszik, és így akár saját egyházát is nehezebb helyzetbe sodorja. Tekintse meg a technikai számokat tartalmazó listánkat, hogy támogatása biztosan segítse az Ön hitéhez legközelebb álló egyházat!