Union kötelező biztosítás kalkulátor 2014: Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás árak, tarifák, váltás 2014

Fizetni kötelező. Sokat fizetni nem.

A kockázatarányos díjszabáson alapuló kötelező biztosításunk lehetővé teszi az Ön számára azt, hogy ne terhelje feleslegesen pénztárcáját.

  • Válassza kényelmes, online ügyintézést nyújtó union24-kötelező biztosításunkat!
  • A piaci átlagnál nagyobb mértékben honoráljuk a balesetmentes vezetést különleges bonus-malus rendszerünkkel.
  • A biztosítással már SuperShop pontokat is gyűjthet!

 

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a gépjármű üzemeltetése során az Ön által másoknak okozott károkat téríti meg a károsultnak, és kormányrendelet kötelezi minden gépjármű üzembentartóját a szerződéskötésre.

UNION kötelező biztosítással rendelkezik?    Ismerje meg 2013. évre vonatkozó díját!

Olcsóbb kötelezőt szeretne vagy most vásárolt autót?     Itt kiszámíthatja biztosítása díját!

Felhívjuk figyelmét, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. Törvény alapján megváltozott a kötelező felelősségbiztosítások évfordulója. Amennyiben nem biztos abban, mikor válthat biztosítót, kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót.


A Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályozása

    • 2010. január 1-től változott a kötelező biztosítások évfordulója. Azoknak az autótulajdonosoknak, akik még 2010.01.01 előtt kötötték a biztosításukat, az eddig megszokott módon, december 1-én éjfélig kell a biztosítójuk felé a felmondást eljuttatni, az új biztosításukat pedig december 31-ig kell megkötniük. Például: Ön 2009. július 14-én autót vásárolt, és ezen a napon kötelező biztosítást is kötött rá. Ebben az esetben a biztosítás évfordulója minden év január 1-je lesz, tehát biztosítását legkésőbb december 1-jéig tudja felmondani, és új biztosítását december 31-ig  megkötni.
    • Azoknak a biztosítottaknak, akik 2010.01.01. után vásároltak autót és kötöttek kötelező biztosítási szerződést, az évforduló nem az év vége, hanem a szerződéskötés napja. Számukra tehát nem január 1-jével van lehetőség biztosítót váltani, hanem a biztosítási évfordulójuk előtt legalább 30 nappal. Biztosító váltás esetén tanácsos az évforduló előtt legalább 60 nappal megkezdeni az ezzel járó teendőket. Például:  Ön 2010. április 2-án kötött kötelezőt autójára, amelynek minden évben április 2-a lesz az évfordulója, és március 3-ig lehet felmondani, illetve április 1-jéig kell megkötnie az új biztosítást.

Bővebben az union24-kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról

Bővebben az UNION-Kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról


Tájékoztató a Baleseti adóról

Az UNION-Kötelező gépjármű-felelőségbiztosítas kiterjed a Zöldkártya Egyezmény valamennyi országára.

Ha már rendelkezik az UNION-nál gépjármű-biztosítással, kárát könnyen bejelentheti hatcsatornás kárbejelentésünkkel.