Eladták a Sólyom Airwayst.....elszállt ???

A Sólyom Airwayst az eddig az afrikai egészségüggyel foglalkozó Charity March–Jótékonysági Menet Kft. veszi meg – mondta az Origónak Welsz Tamás ügyvezető.

Eladták a Sólyom Airwayst, a vevő mögött Afrikában élő magyarok állnak, akiknek az ütgyvezető szerint a szívük Magyarországért dobog, és szeretnének "egy nemzeti színekben lévő légitársaságot" - írta az Origo.

A tárgyalások bő egy hónapja zajlanak és pár napon belül hivatalosan is bejegyzik tulajdonosként a Charity Marchot - mondta a portálnak  Welsz Tamás. A kft. az e-cégjegyzékben már szerepel is a cég a Sólyom Hungarian Airways tulajdonosai között - tette hozzá a beszámoló, amely szerint a vételár üzleti titok.

Fotó: MTI / Lee Weston

Az állítólagos új tulajdonos szerint decemberben a korábban tervezett hat helyett két Sólyom-repülőgéppel indul meg az utaztatás, és a cég átvilágítása után derül ki, hogy később milyen ütemben indítanak új gépeket.

A Charity March–Jótékonysági Menet Kft. a cégadatbázis szerint 2009 februárja óta működik, a többségi tulajdonosa az idén szeptember közepéig Welsz Tamás, kisebbségi tulajdonosa pedig Horthy Andrea volt, mindketten ugyanazon az afrikai, bissaui címen laknak.

A társaságnak azonban szeptember közepe óta már egy Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, a Cavalli Continental Ltd. a tulajdonosa. Welsz Tamás erről azt mondta, hogy a kft. azon kevés Seychelle-szigeteki cég egyike, amelyet azért jegyeztek be ott, mert magyar tulajdonosaik Afrikában élnek - az üzletemberek nevét azonban nem árulta el.

A Charity March a honlapja szerint "egy új szemléletmódú, az afrikai kontinens országait és az ott élők helyzetét, valós igényeit kiválóan ismerő, független nemzetközi szervezet, mely alapvetően a térség egészségügyét hivatott hagyományteremtő módon segíteni".