Fészekrakó program feltételei 2015/2016 - kalkulátor: fészekrakó lakáshitel program

 

Fészekrakó hitel program  - feltételek itt !!!

 

A fészekrakó lakáshitel konstrukció lényege, hogy a 35. életévüket be nem töltött házaspárok, élettársak, vagy gyermeket nevelő szülők állami készfizető kezességvállalás mellett vásárolhatnak saját tulajdonú ingatlant, ha rendelkeznek legalább 30% önerővel. A hitel igénylői nem lehetne 35 évnél idősebbek a hitel igénylésének időpontjában. Nem lehet a nevükön a hitelből való lakásvásárlás időpontja előtt ingatlan.

Ebben a támogatott konstrukcióban a hitel igénylőjének adósként vagy adóstársként kell szerepelniük, és a megvásárlásra szánt ingatlanban tulajdonrésszel kell rendelkezniük vagy nekik, vagy a gyermekeiknek. A fészekrakó programban való részvételkor az igénylőnek tudnia kell, hogy a lakáshitel igénylés során a bank vagyonvizsgálatot tart nála, hogy elbírálja, alkalmas-e a lakáshitel törlesztésére.

Mkb Fészekrakó hitel feltételek:

Az MKB Bank Zrt-nél igényelhető Fészekrakó hitel Ügyfeleink segítségére lehet otthonukkal kapcsolatos elképzeléseik megvalósításában.

Fészekrakó hitel

A Fészekrakó hitelt Bankunk a 4/2005 (I. 12.) Kormányrendelet alapján nyújtja, amely a fiatalok lakáskölcsönéhez kapcsolódó állami kezesség vállalásának részletes szabályairól szól. A konstrukció keretein belül a Magyar Állam a központi költségvetés terhére készfizető kezességet vállal az alábbi, MKB Bank által nyújtott hitelekhez:

  • MKB Forint Lakáshitel (támogatás nélkül)

A Fészekrakó hitelt igényelheti:

  • Használt és új lakás/ház vásárlásához;
  • Lakás/ház építéséhez.

Mekkora lehet az állam által vállalt készfizető kezesség?

Az állam által vállalt készfizető kezesség Bankunktól igényelt kölcsöne összegének a hitel fedezetéül szolgáló, hitelcél szerinti lakóingatlan hitelbiztosítéki értékének 60%-át meghaladó részére, legfeljebb e hitelbiztosítéki érték 100%-áig terjed. Az állami kezességvállalás mértéke a garantált hitelrész, valamint az erre felszámított kamat és kezelési költség 100%-a.

Ki veheti igénybe?

Fészekrakó hitelt házastársak, élettársak, valamint gyermeket nevelő egyedülálló személyek vehetik igénybe, ha:

  • a hitelkérelem benyújtásakor a házastársak vagy az élettársak egyike sem, illetve a gyermeket nevelő egyedülálló személy nem töltötte be a 35. életévét,
  • lakással és állami kamattámogatású lakáshitellel az igénylők nem rendelkeznek,
  • az igénylőknek, illetve gyermeküknek (együttesen) 100% tulajdoni hányadot kell szerezniük.

Fészekrakó hitel esetén a hitelből finanszírozott ingatlan maximális vételára/építési költsége:

 

Új lakás *

Használt lakás

Budapest és megyei jogú város

15 m Ft

12 m Ft

Más település

12 m Ft

8 m Ft

* Új lakás építése vagy vásárlása esetén: a telekár nélkül számított, általános forgalmi adót tartalmazó építési költség vagy vételár.

Mekkora összeget igényelhet?

Fészekrakó hitel esetén az igényelhető hitelösszeg alsó határa 2.000.000 Ft, felső határa:

  • a fedezetül szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékének 100%-a, illetve
  • a teljes kölcsönösszeg nem haladhatja meg a telekárral együtt számított, általános forgalmi adót tartalmazó vételár/építési költség 70%-át.