Sólyom Airways pályázat: Nyílt pályázatot ír ki a Sólyom Airways

Augusztus 1-jén kétlépcsős, nyílt pályázatot ír ki a Sólyom Airways 51 árucsoportra – gépjárművektől a számítógépekig, ásványvíztől a szállodai szolgáltatásokig – a minősített beszállítói adatbázis létrehozásához – írta a Világgazdaság kedden.

 

A lapnak Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy első negyedévükben, szeptembertől decemberig 6-12 millió euró áll rendelkezésére arab befektetőknek köszönhetően, és "minden egyes nap közelebb kerülnek az induláshoz". A cég első járatai Brüsszelbe, Londonba, Párizsba, Milánóba, Frankfurtba, Stockholmba és Amszterdamba repülnek majd, az online értékesítés a tervek szerint augusztus közepén indul.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság a Világgazdasággal közölte: a Sólyom felvásárolta a kisgépes légi jármű üzemeltetését és karbantartását végző ceglédi Avicraft Kft.-t. Ezt az engedélyt kereskedelmi légi szállítás végzésére akarták módosítani, de erre nem volt lehetőség.

"Így a múlt hét folyamán a Sólyom Hungarian Airways a következő kérelmeket nyújtotta be: megkérte az előzetes lajstromjel kijelölését az első légi járműre, módosította a működési és üzembentartási engedélykérelmet, és kéri az A teljesítményosztályú légi járművekkel történő utas-, postai küldemény- és áru kereskedelmi légi szállítás engedélyezését" – közölte a hatóság.