Szocpol 2014- szocpol és félszocpol használt és új lakásra

Elképzelhető, hogy a szocpol teljes és félszocpol használt és új lakásra a duplájára is megnövekszik, a 2013-as igényelhető összeghez képest. E szerint a teljes szocpol 2014 évsorán minimum 1,6 millió forint lehet és a felső határ akár 5,6 millió forintot is elérheti. Nagy változás lehet még a jövőre nézve, ha bevezetésre kerül, hogy a lakáscélú támogatást kisebb lakóingatlan vételekor is igénybe lehet venni. Bevezetésre kerülhet a félszocpol 2014-ben, melyet nem csak új és használt lakás vételekor,de bővítésre is fel lehet használni.

Igen szerencsés lenne, amennyiben a tervezet alapján a szocpol – teljes és félszocpol használt és új lakásra már nemcsak kettő vagy több gyermekes családoknak lenne lehetősége, hanem egy gyermek után is lehet igényelni.

Amennyiben a szocpol 2014-re – teljes és félszocpol használt és új lakásra vonatkozó módosító intézkedések valóban bevezetésre kerülnek, ez igen sokban megkönnyítheti a fiatalok indulását, mivel az ingatlanpiac még a jelen helyzetben is stagnál és várhatóan ez egy darabig még így is marad. A csomag megkönnyítené a nagyobb lakóingatlanba költözni szándékozók helyzetét, ez pedig sok esetben alapot adhat a család bővítésének vállalására. A szocpol 2014 – teljes és félszocpol használt és új lakásra fejlesztése még az ingatlanpiac alakulására is kedvezően hathat, főleg, ha valóban a támogatás mértéke a mostani másfél- kétszeresét is eléri.

Vissza nem térítendő állami támogatás - "szocpol"

Vissza nem térítendő állami támogatás új lakás vásárlása, építkezés céljából, meglévő vagy később születendő gyermekei után.

Kinek és miért ajánljuk?

Azoknak, akik 60 és 160 nm közötti új építésű ingatlant vásárolnának és megfelelnek a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011 (XII.6.) kormányrendelet előírásainak.

A támogatás összege 800 ezer és 3,25 millió Ft között lehet.

Ajánljuk, mert...

  • Önállóan vagy lakáshitellel együtt igényelhető!
  • Vissza nem térítendő egy összegű támogatás!
  • Egészítse ki önerejét akár 3,25 millió forinttal!

Részletes termékismertető letöltése

"Szocpol" kalkulátor

Számolja ki, mekkora támogatásra számíthat!

Eltartott vagy vállalt gyermekek száma Lakás hasznos alapterülete Lakás energetikai besorolása
2
75 - 90 m²
B

Igényelhető támogatás
1.000.000 Ft