Rezsicsökkentés : A fűtési szezonnal jön az újabb rezsicsökkentés

Bejelentették a rezsicsökkentés újabb lépcsőjét, melynek értelmében 11,1 százalékkal csökken a gáz, a villamos energia és a távfűtés árát.

A Fidesz és a KDNP frakció ülésén azt a döntést hoztuk, hogy folytatni kell a rezsicsökkentést: a villamos energia, a gáz és a távfűtés tekintetében. Ennek megfelelően a villamos energia, a gáz és a távfűtés árát ősszel 11,1 százalékkal csökkentjük – jelentette be Rogán Antal.

A frakcióvezető utalt arra, hogy az előző kormányok idején, a villamos energia ára 100, a gázé 120 százalékkal emelkedett. Emellett víz- és csatornaszolgáltatás díja is 70-75 százalékkal nőtt. Rogán Antal arról is szólt, hogy az egyéb közműdíjak esetén a nyáron lezajlott rezsicsökkentés elegendő volt arra, hogy visszaadja az embereknek azt a pénzt, amit az előző kormányok idején elvettek tőlük, viszont a gáz- és villany esetében ez nincs így. Ezért van szükség a további 11,1 százalékos rezsicsökkentésre.

Rogán hozzátette: az időpont még kérdéses, október 15-e és november 1-je jöhet szóba, de az biztos, hogy még a következő fűtési szezon előtt kezdetét veszi az újabb rezsicsökkentés.