Online kassza bekötése, árak - Megkezdődött az online kasszák bekötése

Sikeresen elindult a NAV-nak folyamatosan adatokat szolgáltató online kasszák bekötése. Zagyvarékason egy Coop üzletben működik ma reggel óta a Laurel Cégcsoport által szállított pénztárgép. A Laurel a következő hetekben összesen 150 pénztárgépet helyez üzembe, hogy a sikeres tesztelés után mielőbb indulhasson a sorozatgyártás.

Sikeres volt az online pénztárgép NAV-bekötése ma reggel 8 órakor, Zagyvarékason, a COOP Szolnok Zrt. sütőüzemének mintaboltjában. A kassza az A001 sorszámon engedélyt kapott LCR Sento M típusjelű pénztárgép, amelyet a Laurel Cégcsoport állított üzembe.

A pénztárgép – a rendeletnek megfelelően – folyamatosan szolgáltat adatokat az adóhatóság szerverének. A NAV rendszerint 30 percenként, valamint a nap zárásakor kéri le a forgalmi adatokat, de ezt megteheti bármikor, ha a központi számítógépen keresztül erre utasítást adnak.

Történelmi pillanat ez a hazai kiskereskedelemben, hiszen a mostani indulás az online kassza rendelet előírásainak megfelelő pénztárgép használat fontos állomása, az éles működés tesztüzeme. A Coop csoport számára is nagyon lényeges ez, hiszen a Coop továbbra is jogkövető magatartással kívánja a kiskereskedelmi tevékenységét folytatni, és ezzel az online pénztárgép éles tesztüzemével fel szeretnénk készülni, hogy a 3000 boltban történő online kassza indulás zökkenőmentesen történjen – mondta Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke.

A következő két hétben ebből a típusból és a további másik két engedélyezett, Jota és Mini típusból is helyeznek ki pénztárgépeket a kereskedőknél – mondta el a Laurel ügyvezető-tulajdonosa. Bessenyei István hozzátette, ez elengedhetetlen része a sorozatgyártás megkezdésének, mert az csak azután indulhat, ha a tömeges működési tapasztalat szerint is minden megfelelő.

Az idő sürget, hiszen a kiskereskedőknek hamarosan le kell adniuk megrendeléseiket az új kasszákra. Ezért is fontos, hogy tudják, melyik forgalmazó rendelkezik már működő pénztárgéppel. A Laurel az országban elsőként, április 25-én mutatott be online pénztárgépét. A most üzembe állított kassza július 11-én kapta meg az engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól – közölte a vezető.