Hazudtak a szocik: megszólal a bajai videó készítője

Kőrös Gusztáv, a bajai videó egyik készítője szerint a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Az MSZP erre reagálva azt közölte, hogy Kőrös Gusztáv „súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért az MSZP és Mesterházy Attila pártelnök jogi lépéseket kezdeményez.

A hírműsorban Kőrös Gusztáv arra a kérdésre, hogy ki volt a megbízójuk, úgy válaszolt: Király György felhívta őket az irodájába, hogy „készítsünk egy oktató jellegű filmet". Azért, hogy azt zárt körben, egy konferencián mutassák be romáknak - mondta. Hozzátette: ott volt a szobában, ahol a videó készült. Közlése szerint a videót Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozata elnökének adta át. Kőrös Gusztáv úgy fogalmazott: „nagyon átvertek minket, kihasználtak minket".

Király György október 22-én közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre. Rögzítette azt is, hogy a videofelvétel elkészítéséhez az MSZP-nek sincs semmi köze.

Az MSZP hétfő este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az ATV hétfő esti Egyenes beszéd című műsorában a bajai videó készítésében közreműködő volt DK-tag súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért az MSZP és Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesz.

Október 21-én, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője sajtótájékoztatóján közölte: Gyurcsány Ferenc pártelnök utasítására kellett a pártból távoznia Kőrös Gusztávnak. Kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta: nem tudják, milyen szerepe volt a videó elkészítésében a férfinak.