Tízmilliós prémiumot kapnak állami vezetők !

Több állami cég vezetője is 9-10 havi prémiumot kapott a tavalyi eredmények után - közölte a Blikk.

Kilenc-tíz havi bérüknek megfelelő prémiumot is kapott több állami cég vezetője - írta a Blikk. Itt az idő : emeljük a béreket :)

Csillag Tamás, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgatója például nettó 10,8 millió forintos prémiumban részesült a lap szerint. "A 2012. évre megállapított prémiumfeladatok kiértékelését követően a tulajdonosi jogok gyakorlója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő engedélyezte az összeg kifizetését" - közölték a lap szerint.

A beszámoló felidézte, hogy a költségvetési törvényben nyolcezer bedőlt hiteles lakásának megvételével számoltak a tavalyi évre, az eszközkezelőnek viszont alig hatszáz ingatlant sikerült december végéig megvásárolnia, igaz, további 1400-at már felajánlottak a bankok megvételre, csak az eljárás nem fejeződött be addigra. Csillag Tamás esetében a Blikk szerint azt díjazták a prémiummal, hogy a semmiből állította fel az eszközkezelőt.

A Magyar Fejlesztési Bankban (MFB) nem csak az első számú vezető munkáját díjazták. Baranyay László azóta lemondott vezérigazgató 19,2 millió forintos prémiumot kapott, helyetteseinek 17-18 millió forint jutott az idén a tavalyi munkáért. A bank dolgozói között tavaly összesen 190 millió forintot, az idén 179 milliós jutalmat osztottak szét - írta a lap.

"Egyetlen ember és egyetlen forint sincsen, amit ajándékba kapott volna bárki is. A prémiumok mögött vállalt és értékelt pluszteljesítmény van, kinek-kinek sok-sok túlórája, átdolgozott hétvégéje" – közölte a cég.

A MÁV Zrt.-nél mind a 25 vezető tisztségviselő kapott prémiumot, ráadásul mindenki a munkaszerződésében kikötött maximumot kapta. A legtöbb pénzt Dávid Ilona vezérigazgatónak fizették ki, 19,2 millió forintot. "A MÁV Zrt. évtizedek óta első ízben tavaly ért el pozitív, 2,9 milliárd forintos üzemi eredményt" – indokolták a lapnak a tízmilliós prémiumokat.

A Blikk több tucat állami céget megkérdezett a pluszpénzekről, de csak két olyan állami vállalatot talált, ahol nem kaptak prémiumot a vezetők, az egyik a Magyar Posta Zrt., a másik pedig az Erzsébet Szállodák Nonprofit Kft. volt.