Indul a kazáncsere pályázat!

Már lehet pályázni a kazáncserére! A pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján található tájékoztató szerint október 28-ától a közép-magyarországi régióból nyújthatók be a pályázatok, ezt követi majd az észak-alföldi, a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a közép-dunántúli, a nyugat-dunántúli, valamint a dél-dunántúli régió. Indul-a-Kazancsere-palyazat.jpg

A rendelkezésre álló keretösszeg egymilliárd forint. A forrást a népesség aránya szerint osztották meg a régiók között.
A pályázat keretében minden olyan, a kazáncserével összefüggő tevékenység támogatható, amelynek szén-dioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energiamegtakarítást eredményező hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható.

Az elnyerhető állami támogatás lakásonként legfeljebb az elszámolható költség 40 százaléka lehet, de maximum bruttó 650 ezer forint.

Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező, önálló gépészeti egységgel rendelkező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan jelentkezhetnek.

Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthat be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, amennyiben ő a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdoni lapján szereplő tulajdonos. Jelentkezni 2015. január 31-éig, vagy a keret kimerüléséig lehet.

Az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra hétfőtől lehet benyújtani a pályázatokat. Szerdától indul a pályázatok beadása a nyílászárók cseréjére.

A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.