Cafeteria 2015: Így változik a cafeteria 2015-ben

Az EU-28 közül a magyar gazdaság dobogós helye azt mutatja, hogy a gazdaság folyamatai kedvezőek maradtak, annak ellenére, hogy a harmadik negyedévben az orosz-ukrán válság hatása már érződött, és az eurózóna országaiban, az ország legnagyobb exportpiacain pedig még mindig stagnálás figyelhető meg - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír Tv-ben.

A gazdasági növekedés Varga szerint egyre inkább megteremti annak a lehetőségét, hogy korábbi, elhalasztott bérintézkedések megvalósuljanak. Jövőre A elindul az életpályaprogram a rendvédelmi dolgozóknál, folytatódik a pedagógus béremelés, valamint az egészségügyi dolgozók helyzetét is igyekszünk javítani - fogalmazott a pénzügyér.

Cafeteria 2015 - Ez lesz a cafeteriával

A cafeteriáról szólva Varga elmondta: abban a körben - kétszázezer forintos határig -, amelyben a dolgozók nyolcvan százaléka kap valamilyen cafeteria szolgáltatást, semmi nem változik jövőre. A kabinet szerint a helyes irány az, hogy a cafeteriánál is készpénz kapjanak a munkavállalók - jegyezte meg a miniszter.

A kétszázezer forint feletti összegeknél kedvező lenne a támogatást célzottan használni, ezért a kormány azt fogja javasolni, hogy azt csak a SZÉP-kártyára lehessen felvenni. A cafeteria fennmarad még, de a felhasználását a gazdaság számára hasznosabb irányba kellene terelni - fogalmazott Varga.

Emberileg megérti Vida IldikótA kitiltási ügyről elmondta: a kormány következetesen és világosan megfogalmazta, mit vár, mit kér az amerikai féltől. Amíg az amerikai fél nem lép ebben az ügyben, addig van egy "lebegő, megalapozatlan vád, de semmi több". Hozzátette: emberileg meg tudja érteni Vida Ildikót, akinek két hetet vett igénybe, mire jelezte az ügyet.

Kezd az ügy abba az irányba menni, mintha az amerikai félnek nem lettek volna az állítása alátámasztására bizonyítékai. Az áfacsalásoknak az országban tapasztalható nagy száma nem lehet indok a kitiltásra, mert az áfacsalásokat Németországban, Svájcban sem tudták teljes egészében visszaszorítani - mondta Varga.