Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása 2015/2016

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása 2015: Három hónappal meghosszabbították a megváltozott munkaképességű, rehabilitálható munkavállalók támogatott foglalkoztatásának határidejét - jelentette be Popovics Réka, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatói tanácsadója.

A hosszabbítás után a projekt támogatási szakasza 2015. július 31-ig tart, amelyre még közel 500 millió forint áll rendelkezésre. A projektben a munkaerőpiac bármelyik foglalkoztatója, illetve a költségvetési szervek is részt vehetnek, bérköltség-támogatást igényelve.

A napokban kötötték meg a hétezredik támogatási szerződést, a szerződések teljes összege 4,8 milliárd forint. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak a projekt 100 százalékos támogatást nyújt - mondta.

A rehabilitációs ellátásban vagy járadékban részesülők elsődleges munkaerőpiacra való visszavezetését támogató intézkedéssorozat keretében az ország 94 pontján várják az érintetteket, új ügyfelek bevonására az év végéig van lehetőség. A munkabér mértékét a foglalkoztatás 4, 6, vagy 8 órás időtartama határozza meg, havi 100, 150, illetve 200 ezer forintos maximális értékben.

Kapcsolódó téma

A projekt munkatársai eddig 16 ezer megváltozott munkaképességű emberrel vették fel a kapcsolatot és 11 ezernél több együttműködési megállapodást kötöttek. Különféle képzéseken eddig 1972 ember vett részt, túlnyomó többségük már sikeresen befejezte az elhelyezkedésüket segítő tanfolyamot.