Hitelkártya díja: Drágul a kártyadíj a bankoknál-Tranzakciós illeték emeli a díjjakat !

A Raiffeisen ügyfelek sem ússzák meg a tranzakciós illetéket. A számlavezetési díjak mellett a tranzakciókért is többet kell majd fizetni szeptember közepétől.

A számlavezetési díjak emelkednek több számlacsomag esetén, az akciós feltételek nem teljesülése esetén a DíjNullázó és az Aktivitás számlacsomagok tulajdonosai is számítanak erre. A tranzakciós illeték változásának megfelelően a Raiffeisen Bank is növeli díjait.

Az elektronikus átutalások díjai 0,2%-ról 0,3%-ra emelkednek szeptember 12-től. Nagy teher lehet még a magyar családok számára, hogy a fióki ügyintézés esetén a minimális utalási díj emelkedik (1 Ft-tal).


Tényleg fontos változás, hogy a csoportos beszedések tételenkénti díja emelkedik a Raiffeisennél 128-ról 143 Ft-ra. Rejtett költség lehet, hogy a bankkártyák éves díjai is nőnek, bankkártyától függően akár 650 Ft-al is.

Ezért cserébe a bankkártyával történő vásárlások DíjNullázó és Aktivitás számlacsomag esetén díjmentesek maradnak. Több banknál is volt már hasonló változás, így úgy látszik az ingyenes kártyás vásárlást mégis megfizetjük valahogy a kártyadíjakon keresztül. A 650 forintos plusz díj évente egyébként 216 ezer forint költést jelent. Azok járnak rosszul, akik alig használják a kártyájukat.

Az ATM-től történő készpénz felvétel esetén fizetendő díjak is emelkednek szeptember 12-től, itt az emelkedés mértéke számlacsomagtól függően 114-115 Ft (569 Ft helyett 683 Ft lesz illetve 431 Ft-ról 546 Ft-ra emelkedik a díj).