Napkollektor pályázat 2015

Itt vannak a legújabb napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró csere pályázatok. Több milliárd forinttal van kereten. Több mint egy éve felfüggesztett pályázatokat nyitották meg újra! Vállalkozások is pályázhatnak!

Napkollektor-pályázat.jpg

December 12. én írták ki a Környezet és Energia Operatív Program

Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos

átalakítása c. pályázatot itt vannak a részletek:

A pályázat kódszáma: KEOP-2012-5.5.0/A - 2015

A KEOP-2012-5.5.0. pályázatra már 2012. december 12-től lehet pályázni. A pályázatok benyújtása legkorábban a meghirdetéstől számított 40. napot követően lehetséges.

A KEOP-2012-5.5.0 konstrukció keretében rendelkezésre álló forrás teljes kerete a 2012-13-as évre 30 milliárd Ft.

Jelen pályázat meghirdetésekor a 2012-13-as időszakra az 50 millió Ft felett -500 millió Ft támogatás igényű projektekre 10,5 Mrd Ft áll rendelkezésre, melyből 5,5 Mrd Ft költségvetési szervek, költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek és nonprofit szervezetek (kivéve egyházak) számára áll rendelkezésre. A közvilágítás energiatakarékos átalakítására 5 Mrd Ft fordítható.

A pályázat meghirdetésekor a 2012-13-as időszakra az 1-50 millió Ft támogatás igényű projektekre 5 Mrd Ft áll rendelkezésre, melyből 2,5 Mrd Ft költségvetési szervek, költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek és nonprofit szervezetek (kivéve egyházak); további 2,5 Mrd Ft vállalkozások és átmeneti és technikai besorolású szervezetek számára áll rendelkezésre.

Ezen felül a KEOP-2012-5.5.0 konstrukció „A”, „B”, komponenseiben – a 2011. évi CCVI. törvény 7.§ (4)bekezdése szerinti Országgyűlés által – az elismert egyházak számára mindösszesen 3 Mrd Ft áll rendelkezésre.

A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió, maximum 500 millió Ft lehet, vállalkozások esetében minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft alatti lehet.

A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense – a végfelhasználás területén.

A Pályázó működési támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban részesül, tehát a támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Jelen Pályázati Felhívásban elnyerhető támogatás mértéke minimum az összes elszámolható költség 10%-a, a pályázó Támogatás maximális mértéke:

Mikro-, kis- és középvállalkozás 60 %

Többségi állami/önkormányzati tulajdonú vállalkozás 60 %

Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények 85 %

Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények esetében, amennyiben a

projekt vállalkozási tevékenységhez kapcsolódik (A.5 fejezet 1 pont) 60%

Nonprofit szervezet 60 %

Önkormányzati közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 85 %

Állami közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 100 %

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

VÁLLALKOZÁS: Jogi személyiségű vállalkozás és Jogi személyiség nélküli vállalkozás. Kivéve mezőgazdasági szövetkezetek.

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ÉS KÖLTSÉGVETÉSI REND SZERINT GAZDÁLKODÓ SZERVEK, Kivéve képviselő-testületi hivatalok (nem tartoznak bele a polgármesteri hivatalok épületei) és központi költségvetési irányító és költségvetési szervek.

NONPROFIT SZERVEZET: Jogi személyiségű nonprofit szervezet és Jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet. Kivéve pártok, lakásszövetkezetek, olyan egyházi szervezet (55), mely nem tartozik a 2011. évi CCVI. törvény 7.§ (4)bekezdése szerinti Országgyűlés által elismert egyházhoz.

ÁTMENETI ÉS TECHNIKAI BESOROLÁSOK: Egyéb gazdasági szervezet. Kivéve megszűnt gazdálkodási forma, Egyéni (nem piaci) gazdasági tevékenység és Technikai kóddal rendelkezők.

Jelen pályázati konstrukció esetében az alábbi támogatható tevékenységekre lehet pályázni:

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport egészén.

II. Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, illetve a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése.

III. Világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása.

IV. Közvilágítás energiatakarékos átalakítása.

—————————————————————————————————————–
A másik nagy megújuló pályázatot is megnyították! Itt is pályázhatnak vállalkozások is!

Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva c. pályázati konstrukcióhoz

Kódszám: KEOP-2012-5.5.0/B:

A pályázatok benyújtása legkorábban a meghirdetéstől számított 40. napot követően lehetséges.

A KEOP-2012-5.5.0 konstrukció 2012-13-as teljes kerete 30 milliárd Ft.

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:

VÁLLALKOZÁS: Jogi személyiségű vállalkozás. Kivéve mezőgazdasági szövetkezetek. Valamint pályázhatnak a jogi személyiség nélküli vállalkozások.

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ÉS KÖLTSÉGVETÉSI REND SZERINT GAZDÁLKODÓ SZERVEK: Kivéve képviselő-testületi hivatalok valamint a központi költségvetési irányító és költségvetési szervek.

NONPROFIT SZERVEZET: Jogi személyiségű nonprofit szervezet és a Jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet. Kivéve pártok, lakásszövetkezetek és egyházi szervezetek, melyek nem tartoznak a 2011. évi CCVI. törvény 7.§ (4) bekezdése szerinti Országgyűlés által elismert egyházhoz.

A Pályázó működési támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban részesül (a támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás).

Jelen Pályázati Felhívásban elnyerhető támogatás mértéke minimum az összes elszámolható költség 10%-a, a maximum mértékek meghatározásához pedig az itt felsoroltak szerint : Mikro-, kis- és középvállalkozás 60 %, Többségi állami/önkormányzati tulajdonú vállalkozás 60 %, Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények 85 %, Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények esetében, amennyiben a projektvállalkozási tevékenységhez kapcsolódik (A.5 fejezet 1pont) 60%, Nonprofit szervezet 60 %, Önkormányzati közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 85 % és az Állami közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 100 %.

A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 500 millió Ft lehet, vállalkozások esetében minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft alatti lehet.

A támogatható tevékenységek körébe tartozik az energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projekt. A kombinált projektre vonatkozik az amely az az energiahatékonysági korszerűsítésre kerülő épület(ek) hő és/vagy villamosenergia-rendszer ellátását szolgálja. Az Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek:

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület, épületek, vagy egymással érintkező épületekből álló épületcsoport egészén.

II. Intézmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, illetve a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése.

Az Előleg igénylésére vonatkozó feltételek megismerhetőek az „Általános Pályázati Útmutató” c. dokumentumban.

www.nfu.hu/download/45419/Palyazati%20felhivas.pdf