Kaszinó Mutyi indul-nem kell a pénz ?

A balatoni üdülőkörzet három legfontosabb városa: Hévíz és Balatonfüred után már Siófok is jelezte, hogy szívesen adna helyet nyerőgépeknek - írja a hvg.hu cikke !

Érdekes a téma :

A kormánynak nem kell a bevétel ? Ugyanis, aki szenvedélyes játékos mint ahogy nekem is egy ismerősöm az nem áll meg itthon ! Elmondása szerint a határ menti játéktermek teli vannak Magyarokkal a hét minden napján, de hétvégén szinte csak Magyar beszédet lehet hallani a közeli külföldi Kaszinókban. 

Példa : Bécs, Casinó Wien, Kärntner strasse 41

           Pozsony, Belvárosi terem: Cím ismeretlen

           Szabadkai Piac, Főbejárat melletti terem

           Románia, Gyula, határ után 500m a kis terem dugig van Magyarral

           Románia, Nagyvárad - az összes terem velünk van tele

A kérdés : Miért jó ha kint költik el a pénzüket  ?

 

Eközben itthon :

 

Kaszinóturistákkal hosszabbítanák meg a balatoni szezont három városban: Hévíz, Balatonfüred és Siófok is helyet adna a nyerőgépeknek, ezért lobbiznak a kormánynál - írja a Világgazdaság pénteki száma. Siófok az M7-es autópálya miatt a könnyebb megközelíthetőséggel érvel saját maga mellett.

A három város közül azonban csak maximum kettő lehet nyertes, mert a törvény szerint az egész Dunántúlon összesen három játékkaszinó lehet, Sopronban pedig 2015-ig még rendelkezik koncessziós engedéllyel a Szerencsejáték Zrt.

A lap megjegyzi: nem olcsó mulatság megnyitni egy kaszinót. Egy I. kategóriás kaszinóhoz legalább 1 milliárd, egy II. kategóriáshoz pedig 100-130 millió forint alaptőkét ír elő a törvény.